شورای جهانی طلا اعلام کرد تقاضای برای طلا از سوی چین و هند که مصرف کنندگان بزرگ این فلز گرانبها در آسیا به شمار میروند، در سه ماه نخست سال جاری میلادی نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافت.
تقاضا برای طلا در چین که بزرگترین مصرف کننده این فلز در جهان به شمار میرود با 18 درصد کاهش در مدت یاد شده به 263.2 تن رسید. تقاضای مصرف کنندگان چینی برای سکه و شمش طلا 55 درصد در سه ماهه اول افت و تا اندازه ای رشد 10 درصدی خرید جواهرات طلا را جبران کرد.
میزان تقاضای طلا از سوی مصرف کنندگان هندی یک چهارم کاهش یافت و به 190.3 تن رسید. مصرف جواهرات 9 درصد و خرید سکه و شمش طلا 54 درصد در هند طی این مدت کاهش داشت.
طبق آمار شورای جهانی طلا، مجموع مصرف طلا در سه ماهه اول ثابت مانده و حدود 1074 تن بود. با اینهمه روند خروج سرمایه از صندوقهای سرمایه گذاری طلای قابل معامله در بورس که سال گذشته به رکورد بالایی رسیده بود، متوقف شد.
میزان خروج سرمایه از این صندوقها که در سه ماه نخست سال گذشته به 176.5 تن رسیده بود، در سه ماهه اول سال جاری میلادی تنها 0.2 تن بود و کاهش خرید در آسیا را جبران کرد.
مجموع تقاضا برای سکه و شمش طلا در سه ماه نخست سال جاری میلادی یک سوم کاهش یافت و به 282.5 تن رسید و کاهش خرید از سوی مصرف کنندگان هندی و چینی 70 درصد از این کاهش به حساب آمد.
آمار شورای جهانی طلا نشان داد تقاضا برای جواهرات که بزرگترین بخش مصرف به شمار رفته و معمولا به قیمت حساس است، سه درصد رشد کرد و به 570.7 تن رسید که عمدتا به دلیل افزایش خرید در چین، ژاپن و انگلیس بود.
متوسط قیمت طلا برای تحویل فوری 21 درصد در سه ماهه اول سال جاری میلادی نسبت به مدت مشابه سال گذشته کمتر شده و 1292 دلار در اونس بود.
بر اساس گزارش رویترز، تقاضای بانکهای مرکزی برای طلا نیز با شش درصد کاهش، به 122.4 تن رسید با اینهمه این بخش برای سیزدهمین سه ماهه متوالی همچنان خریدار بزرگ طلا باقی ماند.
برای اطلاع از آخرین اخبار بازار طلا و سکه در ایمیل خود، در خبرنامه سایت زر عضو شوید.