اونس فلز زرد نیمه دوم هفته را به نوسان در کانال 1260 دلاری گذراند. قیمت نهایی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه 1269 و 1260 دلار بود و روز جمعه نیز بهای هر اونس طلا تا بعدازظهر به وقت تهران به 1267 دلار رسید.
چهارشنبه قیمت طلا نسبت به قیمت بسته شدن بازار در روز سهشنبه شاهد رشد قابلتوجهی بود که مهمترین دلیل آن «پوشش کوتاهمدت» فعالان بازار بود. روز سهشنبه قیمت طلا به کمترین بها در 10 هفته پیش از آن رسید و قیمتهای کم باعث افزایش خرید معاملهگران در روز چهارشنبه شد. در این روز «کتاب بژ فدرال رزرو» نیز منتشر شد که دربردارنده دادهای نبود که باعث شگفتی بازار شود. این کتاب که گزارش خلاصهای از وضعیت موجود اقتصاد آمریکا است، سالی هشتبار ازسوی بانک مرکزی ایالاتمتحده منتشر میشود. چهارشنبه آمار خردهفروشی اتحادیه اروپا نیز منتشر شد که نشاندهنده کاهش 4 دهم درصدی از ماه جولای تا ژوئن بود؛ البته دادههای سال به سال نشاندهنده افزایش 8 دهم درصدی است. چهارشنبه همچنین شاخص مرکب خرید مدیران اتحادیه اروپا منتشر شد که برای ماه آگوست رقم 5/52 واحد را نشان میداد. این رقم برای ماه جولای 8/53 واحد اعلام شده بود. مهمترین خبر سیاسی این روز، خبر احتمال صلح میان روسیه و اوکراین بود، گرچه روسیه رسما دخالت در ناآرامیهای اوکراین را رد میکند، تلویحا احتمال پذیرش آتشبس ازسوی جداییطلبان تحت حمایت خود را تایید کرده است. با این همه با توجه به رویدادهای ماههای گذشته تردیدهای زیادی نسبت به این موضوع وجود دارد، اما روز پنجشنبه روز بازگشت بهای اونس طلا به سطح قیمتی روز سهشنبه بود. مهمترین عامل فشار روی قیمت فلز زرد در این روز تقویت بیش از پیش شاخص دلار بود. دلار آمریکا در این روز به بالاترین ارزش خود در 13 ماه گذشته رسید. یکی از مهمترین اخبار پنجشنبه که همه در انتظار آن بودند نتایج نشست سیاستگذاری بانک مرکزی اروپا بود، اما نتایج این نشست ازسوی دیگر اخبار خنثی شد. اعلام کاهش نرخ سود و همچنین اعلام اتخاذ سیاستهای تسهیل کمی از سوی این نهاد اروپایی میتوانست قیمت طلا را بالا ببرد، با این حال رشد دلار چنان مورد توجه فعالان بود که اخبار اروپایی نتوانست جلوی کاهش قیمتها را بگیرد. بانک مرکزی اروپا نرخ سود خود را به 5 هزارم درصد رسانده که بسیار نزدیک به سود صفر است. بازارهای مالی جهان پیشبینی میکردند که بانک مرکزی اروپا سیاستهای تسهیل کمی را تصویب کند، اما درباره زمان آغاز این محرکهای مالی عدم قطعیت وجود داشت. ماریو دراگی، رئیس بانک مرکزی اروپا در کنفرانس خبری خود بسته سیاستهای تسهیل کمی نهاد تحت ریاستش را تشریح کرد. این مواضع به رسیدن یورو به پایینترین ارزش در 13 ماه گذشته کمک کرد. پنجشنبه آمریکا هم آمار مختلفی منتشر کرد که درمجموع آمار مثبتی به شمار میآمدند و فشار روی قیمت طلا را حفظ کردند. روز پنجشنبه درحوزه سیاست هیچ خبر مهمی منتشر نشد که توان تکان دادن بازار را داشته باشد.
طلا روز جمعه تا پیش از انتشار گزارش میزان اشتغالزایی در بخش غیرکشاورزی آمریکا براي ماه آگوست در همان کانال 1260 دلاری نوسان داشت. اما با اعلام ميزان اشتغالزايي در آمريكا قيمت طلا به 1275دلار هم رسيد. رقم اعلام شده در گزارش 142هزار بود كه بسيار پايين تر از انتظارها بود. با اين همه نرخ بيكاري 1/6درصدي باعث بازگشت قيمتها شد. قیمت طلا بعد از انتشار این آمار، تا لحظه تنظیم این خبر به 1267 دلار در هر اونس رسید. آمار اقتصادی آمریکا در کل نشانه ادامه احیا هستند و این به ادامه رویکرد فعلی فدرال رزرو در کاهش برنامههای تسهیل کمی منجر میشود. این رویکرد نیز از آنجا که نشانه امید به روند اقتصادی است، فشار بر قیمت طلا را حفظ میکند. قیمت بسته شدن بازار طلا در روز جمعه را در گزارش هفتگی «دنیای اقتصاد» از روند طلا خواهید خواند، اما مهمترین خبر بازارهای جهانی ارز در روز گذشته، همان ادامه افت ارز واحد اروپایی بود. یورو در این روز بیشترین سقوط روزانه در سه سال اخیر را تجربه کرد. اتحادیه اروپا در آستانه بازگشت به رکود است و این واقعیت چند ماه است که فشار بر ارزش یورو را تشدید کرده است.