طلا به محدوده 1230 دلار نزدیک شد

طلا به محدوده 1230 دلار نزدیک شد
صعود بهای طلا در هفته گذشته پس از 6 هفته سقوط پیاپی، در نخستین روز از هفته جدید بازارهای جهانی نیز ادامه پیدا کرد.
صعود بهای طلا در هفته گذشته پس از 6 هفته سقوط پیاپی، در نخستین روز از هفته جدید بازارهای جهانی نیز ادامه پیدا کرد.
قیمت فلز زرد در نخستین ساعات دوشنبه به دلیل افت شاخص دلار با افزایش روبه‌رو شد، گرچه تحلیلگران می‌گویند که هنوز برای تعیین روند این هفته زود است. بهای اونس طلا در این روز تا لحظه تنظیم این خبر، به 1227 دلار رسید، گرچه هم‌اکنون که شما این گزارش را می‌خوانید، ممکن است قیمت متفاوتی به‌عنوان قیمت نهایی روز کاری ثبت شده باشد. بهای اونس هفته گذشته روی قیمت 1223 دلار ایستاده بود. بازار دوشنبه در کنار شاخص دلار، تحت‌تاثیر ادامه نگرانی‌ها درباره وضعیت اقتصاد جهان و همچنین افزایش نسبی تقاضای فیزیکی نیز بود. نگرانی سرمایه‌گذاران نسبت به چشم‌انداز اقتصادی جهان، تاثیر زیادی بر افت ارزش دلار و شاخص سهام داشته و این مساله قیمت طلا را در بازارهای بین‌المللی افزایش داده است. دوشنبه آمار تراز تجاری چین منتشر شد که بازار طلا را تکان نداد. 
 پیش‌بینی‌های کاهشی
با وجود آغاز به کار هفته با روند افزایشی، عمده تحلیلگران همچنان به عوامل فشار توجه ویژه‌ای دارند. مهم‌ترین عامل کاهشی برای بازار فلزات گرانبها در حال حاضر ادامه احیای اقتصاد آمریکا و دلار قوی است. ایمون شریدان، استراتژیست ارز در Forexlive می‌گوید که گرچه طلا پس از سقوط به زیر مرز 1200 دلار با شتاب رشد مواجه شده، اما معلوم نیست که با توجه به عوامل بنیادین، این رشد تا چه مدتی پایدار باشد. شریدان با اشاره به تصویر کلی از اقتصاد آمریکا که موید قوی ماندن دلار است، می‌گوید: «بازار از عدد 1180 دلار که مرز سرنوشت‌سازی است فاصله گرفته و حتی ممکن است به سوی رقم 1250 دلار حرکت کند، اما من همچنان اعتقادی به افزایش بهای طلا در بلندمدت ندارم.» شریدان همچنین به قرار گرفتن اقتصاد اروپا بر لبه رکود اشاره می‌کند. این کارشناس فارکس لایو معتقد است که اثر بنیادین وضعیت اروپا، تقویت دلار و در نتیجه حفظ فشار کاهشی روی طلا است. ادوارد میر، تحلیلگر موسسه FC Stone هم این نظر را تایید می‌کند. او می‌گوید: «در شرایط کنونی اقتصاد آمریکا رو به رشد و رونق است و این مساله فشار زیادی را در جهت کاهش بر قیمت طلا وارد خواهد کرد. ادامه روند صعودی ارزش دلار مانع از افزایش قیمت طلا خواهد شد. اگر قیمت طلا رو به کاهش باشد، سرمایه‌گذاران اقدام به خرید نمی‌کنند. اگر روند صعودی ارزش دلار ادامه یابد و تقاضا در بازارهای بین‌المللی با کاهش روبه‌رو شود، قیمت طلا به‌زودی به کمتر از 900 دلار خواهد رسید.»
برخی تحلیلگران بازار طلا بر این باورند که سطح حمایتی قیمت طلا در کوتاه مدت 1225 دلار خواهد بود. برخی تحلیلگران اقتصادی نیز به سرمایه‌گذاران توصیه می‌کنند که در صورت افزایش قیمت به 1240 تا 1250 دلار، بهترین زمان برای فروش خواهد بود. انتشار آمارهای مربوط به وضعیت اقتصادی منطقه یورو و چین، نگرانی‌های تازه‌ای را نسبت به اوضاع اقتصادی جهان به وجود آورده است.
پیش‌بینی‌های افزایشی
اما همه استراتژیست‌های بازار فلزات گرانبها روی کاهش قیمت‌ها حساب باز نکرده‌اند. برخی تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که پس از گذشت 3 سال از دوران سخت در بازار طلا روند نزولی قیمت فلز زرد پایان یافته است و طلا خود را برای افزایش مجدد قیمت آماده می‌کند. به گزارش سایت طلا به نقل از سی‌ان‌بی‌سی، پیتر بوکوار، تحلیلگر ارشد موسسه سرمایه‌گذاری Lindsey Group می‌گوید که انتشار متن مذاکرات نشست فدرال رزرو آمریکا نقطه عطف مهمی در تحولات بازار طلا به شمار می‌رود: «به نظر من دوره افت قیمت طلا در سه سال اخیر به پایان رسیده؛ چراکه فدرال رزرو با انتشار متن مذاکرات خود عملا جنگ ارزی در جهان را اعلام کرده است.» بر اساس این گزارش افزایش ارزش دلار در هفته‌های اخیر فشار زیادی را بر قیمت طلا وارد کرده که علت اصلی آن نگرانی سرمایه‌گذاران نسبت به افزایش احتمالی نرخ بهره آمریکا بوده است، ولی فدرال رزرو در نشست اخیر خود اعلام کرده است که فعلا تصمیمی برای افزایش نرخ بهره ندارد و این مساله موجب شد ارزش دلار بار دیگر با افت نسبی روبه‌رو شود. بوکوار می‌گوید: «ادامه نگرانی‌ها نسبت به وضعیت اقتصادی منطقه یورو و ادامه روند نزولی نرخ تورم در اروپا تاثیر منفی زیادی بر وضعیت اقتصادی آمریکا خواهد داشت. در شرایط کنونی اکثر بانک‌های مرکزی بزرگ جهان قصد دارند تا سیاست‌های محرک پولی را با هدف حمایت از رشد و رونق اقتصادی اجرا کنند که نتیجه طبیعی آن کاهش متوالی نرخ ارز خواهد بود. 
منبع خبر: دنیای اقتصاد
  ۲۲ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۷:۲۵:۵۷ قبل از ظهر
شما اولین نفری باشید که نظر میدهد

 همین حالا نظر خود را ثبت کنید:

نتایج یافت شده: 0 مورد