طلا که در دو روز کاری نخست هفته گذشته با افزایش ارزش مواجه شده بود، دو روز بعدی را با کاهش به پایان برد، کاهشی که ناشی از همکاری وضعیتهای متفاوت اقتصادهای دو سوی اقیانوس اطلس بود. بهای اونس فلز زرد که دو هفته پیش روی قیمت 1238 دلار ایستاده بود، روزهای دوشنبه تا پنجشنبه به ترتیب ارقام 1246، 1240، 1241 و 1231 دلار را ثبت کرد. روز جمعه نیز تا ساعت 17 قیمت 1232 دلار رقم خورد.
طلا که در دو روز کاری نخست هفته گذشته با افزایش ارزش مواجه شده بود، دو روز بعدی را با کاهش به پایان برد، کاهشی که ناشی از همکاری وضعیتهای متفاوت اقتصادهای دو سوی اقیانوس اطلس بود. بهای اونس فلز زرد که دو هفته پیش روی قیمت 1238 دلار ایستاده بود، روزهای دوشنبه تا پنجشنبه به ترتیب ارقام 1246، 1240، 1241 و 1231 دلار را ثبت کرد. روز جمعه نیز تا ساعت 17 قیمت 1232 دلار رقم خورد.
افت روز چهارشنبه عمدتا ناشی از افت یورو در بازارهای جهانی ارز در پی قوی شدن احتمال تشدید سیاستهای انبساطی از سوی بانک مرکزی اروپا بود. دیو مگر، رئیس بخش بازرگانی فلزات در Vision Financial Markets میگوید: «داستان اصلی چهارشنبه پیشبینی افزایش محرکهای بانک مرکزی اروپا است. این باعث فشار بر یورو و در نتیجه تقویت دلار شده است که در نهایت موجب افت فلزات گرانبها میشود.» کوین گرادی، رئیس موسسه Phoenix Futures and Options هم روز چهارشنبه گفت: «دلار باز هم تقویت شده و این امر فشار بر طلا را افزایش خواهد داد.» دنیل پاویونیس، دلال کالاهای اساسی در موسسه RJO Futures میگوید: «توجه خاصی به این مساله شده که بانک مرکزی اروپا احتمالا برنامههای خرید دارایی را افزایش خواهد داد. اگر این گونه شود، دلار باز هم بیشتر تقویت خواهد شد.» اما طلا روز پنجشنبه افت قابلتوجهی را تجربه کرد که عمدتا ناشی از تضعیف چشمانداز فنی کوتاهمدت و فروش فنی بود. کاهش ریسکگریزی با توجه به بهبود وضعیت بازارهای سهام آمریکا نیز عامل کاهشی مهمی بود. عملکرد خوب شرکتهای بزرگ آمریکایی در بازارهای سهام باعث رشد شاخصها و فشار روی فلز طلا شده است.
همزمان تشدید نشدن نگرانیهای ژئوپلیتیک نسبت به هفتههای گذشته به کاهش فشار روی بازار فلزات گرانبها کمک کرده است. علاوهبر این پنجشنبه دلار نیز به تقویت خود ادامه داد. ارزش دلار همراه با قیمت نفت خام همچنان بهعنوان دو عامل عمده خارجی در بازار طلا مورد توجه هستند. روند ارزش طلای سیاه همچنان کاهشی است و دلار اندکی با اوج خود در چهار سال گذشته فاصله دارد. تحولات هر دو بازار نفت و ارز به گونهای پیش میرود که فشار بر روی بازار کالاهای اساسی شامل فلزات گرانبها و البته طلا حفظ شده است. پنجشنبه میزان مطالبات بیمه بیکاری در ایالات متحده نیز منتشر شد که کمترین سطح در 14 سال گذشته را نشان میداد. در این روز رقم اولیه شاخص فعالیت بخش تولید چین هم از سوی موسسه HSBC اعلام شد که عدد 4/50 واحد را برای ماه اکتبر نشان میداد. این رقم برای ماه سپتامبر 2/50 واحد اعلام شده بود. پنجشنبه شاخص مرکب خرید مدیران اتحادیه اروپا هم اعلام شد که برای ماه اکتبر رقم 2/52 واحد را نشان میداد که از رقم 0/52 واحد ماه سپتامبر بهتر بود. این داده به رشد یورو برابر دلار کمک کرد، اما یورو به دلیل احتمال بازگشت رکود به اروپا همچنان در وضعیت ضعیفی قرار دارد. روز جمعه بهای اونس تا لحظه تنظیم این خبر به 1232 دلار رسید، گرچه هماکنون که شما این گزارش را میخوانید ممکن است قیمت متفاوتی بهعنوان قیمت نهایی روز ثبت شده باشد، اما در هر حال بهنظر میرسد که در صورتی که بازار در آخر وقت جمعه شاهد تکان خاصی نباشد، طلا در کل هفته با کاهش ارزش روبهرو شود. یک عامل افزایشی میتواند نگرانی از پیامدهای شناسایی نخستین بیمار ابولا در نیویورک باشد. آنچه جمعه بیشتر از آن صحبت میشد این بود که انتشار آمارهای مثبت اقتصادی در آمریکا تاثیر زیادی بر افزایش مجدد ارزش دلار و شاخص سهام داشته و تقاضا برای طلا را در بازارهای بینالمللی کاهش داده است. قیمت طلا در دو هفته گذشته با افزایش نسبی روبهرو شده بود که علت اصلی آن نگرانی سرمایهگذاران نسبت به وضعیت اقتصادی جهان و کاهش ارزش دلار و شاخص سهام بوده است. برای مرور رویدادهای هفته گذشته در بازار طلا گزارش فردای «دنیای اقتصاد» را بخوانید. مهم ترین اخبار بازار ارز در روز جمعه در کنار رشد دلار، افت یورو و تقویت پوند بود. معاملهگران نگران از وضعیت اقتصاد اروپا و همچنین اعلام نتیجه تست استرس بانکهای منطقه یورو در روز یکشنبه، ارز واحد اروپایی را تضعیف کردند، اما پوند استرلینگ در پی اعلام رشد قوی بریتانیا در سه ماهه سوم که تاییدکننده ادامه احیای اقتصاد این کشور است، با رشد روبهرو شد.