بازار ارز روز سهشنبه شاهد کاهش سفتهبازی بود تا مهمترین دلیل افزایش قیمتها پیشخرید و تحرکات معاملهگران آتی باشد. در این میان کاهش حضور سفتهبازان به ناامیدی آنها از احتکار ارز نسبت داده شده است. گویا تفاهم ایجاد شده بین ایران و 1+5 موجب شده که انتظار افزایشی این گروه تعدیل شود و معاملهگران تنها به استفاده از نوسانات کوتاه مدت و روزانه دلخوش کنند؛ اما با وجود کاهش فعالیتهای سفتهبازانه، معاملهگران آتی بازار تلاش دارند با ایجاد نوسانات روزانه کسب سود کنند.
روز سهشنبه شاخص بازار ارز نسبت به روزهای ابتدای هفته نوسان چندانی نداشت تا دلار در بازه محدود 3295 تا 3320 تومان نوسان کند. در چهارمین روز هفته بهای دلار با 25 تومان افزایش به 3315 تومان رسید. این افزایش در حالی صورت گرفت که تقاضا برای سفتهبازی و نگهداری ارز در بازار کاهش یافت و آنچه بیشتر زمینه افزایش قیمتها را در روز گذشته فراهم کرد، پیشخرید و تحرکات معاملهگران آتی بود؛ اما در بازار سکه، افزایش دلار نتوانست مانع کاهش این کالای گرانبها شود و قیمت بیشتر تحتتاثیر افت اونس طلا در بازارهای جهانی قرار گرفت. سهشنبه هر سکه بهار آزادی با افتی هزار تومانی با قیمت 961 هزار تومان معامله شد. همچنین در مرکز مبادلات ارزی نیز نرخ رسمی دلار افزایشی 37 ریالی را تجربه کرد و به قیمت 2812 تومان رسید.
اکثر فعالان بازار ارز اعتقاد دارند که تقاضا برای نگهداری ارز بین معاملهگران پایین آمده است. به گفته آنها تفاهم ایجادشده بین ایران و 1+5 موجب شده که انتظار افزایشی این گروه تعدیل شود و معاملهگران تنها به استفاده از نوسانات کوتاهمدت و روزانه دلخوش کنند. با وجود کاهش فعالیتهای سفته بازانه، معاملهگران آتی بازار تلاش دارند با ایجاد نوسانات روزانه کسب سود کنند. به گفته فعالان، عامل اصلی افزایش دلار در روز سهشنبه نیز فعالیت این گروه بود. روز سهشنبه بهای اسکناس سبز آمریکایی 25 تومان رشد را تجربه کرد و به قیمت 3315 تومان رسید. بالا رفتن مداوم قیمت پیش فروش ارز معاملهگران فردایی از عوامل اصلی جهتدهنده به معاملات نقدی بازار بود. هر چه نرخهای فردایی به سمت بالا حرکت کرد، نرخ فروش نقدی نیز همراه آن افزایش یافت. عامل دومی که افزایش نرخ ارز را تسهیل کرد، عدم افت شدید دلار پس از مذاکرات بود. افت محدود شاخص بازار ارز موجب شده که برخی فعالان با آسودگی بیشتری خریدهای مورد نیاز ارزی خود را انجام دهند. کاهش محدود دلار زمینهساز این شده که فعالان احساس کنند در حال حاضر این ارز در کف قیمت خود است؛ البته این اتفاقات در حالی رخ میدهد که در دراز مدت به دلیل احتمال توافق نهایی در مذاکرات هستهای کمتر فعالی انتظار افزایش زیاد نرخ ارز را دارد؛ امری که موجب شده تقاضاهای سفته بازانه کاهش یابد و بیشتر تقاضای موجود بازار از روی ضرورتهای مورد نیاز صورت گیرد. از طرف دیگر شماری از فعالان اعتقاد دارند که نهاد سیاستگذار تمایل چندانی برای کاهش بیشتر نرخ ندارد و این عامل زمینه کاهش هراس از انجام معامله را به همراه داشته است. این اظهارات در حالی صورت میگیرد که نهاد سیاستگذار بارها اعلام کرده است که تنها سعی در جلوگیری از واکنشهای هیجانی و مدیریت نوسانات را دارد.
روز سهشنبه بهای سکه در بازار داخلی تحتتاثیر افت محدود اونس قرار گرفت. در چهارمین روز هفته هر سکه بهار آزادی با هزار تومان افت به 961 هزار تومان رسید تا دومین افت پیاپی این کالای گران بها ثبت شود. روز سهشنبه قیمت دلار در بازار داخلی بالا رفت؛ اما سکه بیشتر به کاهش اونس واکنش نشان داد. روز سهشنبه بهای اونس تا ساعت 7 بعدازظهر تا 1212 دلار پایین آمد تا دومین افت این کالای گرانبها رقم بخورد. البته افت سکه کمی بیش از کاهش عوامل اثرگذار آن بود که منجر به کاهش حباب سکه تا 10 هزار تومان شد.