طلای جهانی پس از اینکه در واکنش به خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، بزرگترین رشد دو روزه قیمت در بیش از هفت سال گذشته را داشت، به دلیل سودگیری معامله گران از افزایش اخیر قیمت در معاملات روز جاری با کاهش روبرو شد.
هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جاری بازار سنگاپور حداکثر ۰.۸ درصد کاهش یافت و ۱۳۱۳.۶۲ دلار معامله شد. بهای معاملات این بازار در دو روز گذشته ۵.۴ درصد صعود داشت که بزرگترین افزایش دو روزه از ژانویه سال ۲۰۰۹ بود.
در بازار نیویورک هر اونس طلا برای تحویل در اوت با ۰.۴ درصد یا ۵.۳۰ دلار کاهش، در ۱۳۱۹.۴۰ دلار ایستاد. بهای معاملات این بازار روز دوشنبه ۲.۳۰ دلار یا ۰.۲ درصد افزایش یافت و در ۱۳۲۴.۷۰ دلار بسته شد.
قیمت طلا روز جمعه پس از اعلام نتایج همه پرسی روز پنج شنبه انگلیس ۵۹.۳۰ دلار یا حدود ۴.۷ درصد افزایش پیدا کرد که بزرگترین افزایش روزانه از سپتامبر سال ۲۰۱۳ بود. این فلز در طول هفته گذشته که معامله گران تصور می کردند همه پرسی به نفع ماندن انگلیس در اتحادیه اروپا تمام میشود، دچار کاهش شده بود اما با افزایش قیمت روز جمعه، بیش از دو درصد افزایش برای کل هفته ثبت کرد و برای چهارمین هفته متوالی صعود کرد.
شمش طلا با خلوص ۹۹.۹۹ درصد در بازار بورس طلای شانگهای ۰.۲ درصد کاهش یافت و به ۲۸۲.۲ یوان در هر گرم (۱۳۱۹.۸۳ دلار در هر اونس) رسید.
صعود ارزش دلار در روز دوشنبه قیمت طلا را تحت فشار قرار داد. شاخص دلار بلومبرگ که این ارز را در برابر همتایان بزرگش دنبال میکند روز دوشنبه ۰.۹ درصد صعود کرد اما روز سه شنبه ۰.۴ درصد کاهش یافت.
بر اساس گزارش بلومبرگ، رای شوکه کننده مردم انگلیس برای جدایی از اتحادیه اروپا، تقاضا برای داراییهای امن شامل طلا را افزایش داد. مورگان استنلی جدیدترین بانک سرمایه گذاری است که قیمتهای مورد پیش بینی برای طلا در سال ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ را افزایش داد. این بانک در بازبینی قیمت مورد پیش بینی به ریسکهای پیرامون مسئله خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و پایین ماندن نرخهای بهره آمریکا اشاره کرد.
پیش از این هم گولدمن ساش با اشاره به اینکه خروج انگلیس از اتحادیه اروپا تاثیر پایداری بر روند افزایش نرخهای بهره آمریکا خواهد گذاشت، قیمت مورد پیش بینی برای طلا را افزایش داد. این بانک قیمت سه ماهه طلا را از ۱۲۰۰ به ۱۳۰۰ دلار و قیمت طلا در ۱۲ ماه آینده را از ۱۱۵۰ به ۱۲۵۰ دلار بالا برد. طلا به افزایش نرخهای بهره حساس است زیرا نرخهای بهره بالاتر به جذابیت سرمایه گذاری این فلز که بازدهی ندارد لطمه می زند.
میزان ذخایر صندوقهای سرمایه گذاری تحت پشتوانه طلا پیش از برگزاری همه پرسی انگلیس حتی با وجود کاهش قیمت طلا در چهار روز اول هفته گذشته روند رو به رشد داشت و روز دوشنبه با ۱۲.۶ تن افزایش، به ۱۹۳۴.۷ تن رسید. بر اساس گزارش گروه بانکی ANZ، تقاضای سرمایه گذاران برای طلا پس از این رای، رشد قوی خواهد داشت.
اگرچه در حال حاضر موضوع خروج انگلیس از اتحادیه اروپا بازار طلا را تحت تاثیر قرار داده است اما فارغ از نتیجه این همه پرسی، انتظار میرود نگرانیهای عمده اقتصادی و نرخهای بهره پایین یا منفی که بانکهای مرکزی بزرگ جهان برای حمایت از اقتصادهای شکننده معرفی کرده اند، همچنان از قیمتهای طلا حمایت کند.
این فلز ارزشمند از ابتدای سال ۲۰۱۶ تاکنون تحت تاثیر نگرانیها نسبت به رشد اقتصاد جهانی و تصمیم بانک مرکزی آمریکا برای به تاخیر انداختن روند عادی سازی نرخهای بهره کوتاه مدت، ۲۵ درصد رشد قیمت داشته است.
در میان سایر فلزات ارزشمند، هر اونس نقره برای تحویل فوری با ۰.۶ درصد کاهش، به ۱۷.۶۱ دلار رسید. وانگ تائو، تحلیلگر فنی رویترز پیش بینی کرد نقره ممکن است تا سه ماه آینده محدوده مقاومت ۱۸.۱۲ دلار تا ۱۸.۸۳ دلار را شکسته و به محدوده ۲۱.۰۹ تا ۲۲.۰۷ دلار صعود کند. هر اونس پلاتین برای تحویل فوری با ۰.۳ درصد افزایش، به ۹۷۶.۹۰ دلار رسید و هر اونس پالادیم با ۰.۱ درصد افزایش، در ۵۵۵.۴۰ دلار ایستاد.