طلا همچنان رشد چشمگیر قیمتی که پس از رای مردم انگلیس برای خروج از اتحادیه اروپا پیدا کرد را حفظ کرده و باعث شد اکثر کارشناسان و سرمایهگذاران بازار این فلز در نظرسنجی هفتگی کیتکو نیوز پیشبینی کنند روند رشد قیمت طلا در هفته جاری ادامه پیدا خواهد کرد.
به گزارش ایسنا، ابهام نسبت به تبعات رای انگلیس برای خروج از اتحادیه اروپا بازارهای مالی را در شوک فرو برد و به طلا به عنوان دارایی امن رونق بخشید. اگرچه طلا از رکورد بالای نخستین روزهای پس از همهپرسی انگلیس عقبنشینی کرد اما بیشتر این افزایش قیمت را حفظ کرده و در آخرین روز معاملات هفته گذشته نزدیک به سطح ۱۳۴۰ دلار معامله شد.
در معاملات روز جمعه 11 تيرماه بازار نیویورک هر اونس طلا برای تحویل در اوت ۱۸.۴۰ دلار افزایش یافت و در ۱۳۳۹ دلار بسته شد.
بهای معاملات این بازار برای کل هفته ۱.۳ درصد افزایش ثبت کرد که پنجمین افزایش هفتگی متوالی بود.
طلا در نیمه اول سال ۲۰۱۶ حدود ۲۵ درصد رشد قیمت داشت که بزرگترین رشد نیم سالانه از سال ۱۹۷۹ بود. بهای معاملات نقدی طلا هم در نیمه اول امسال بزرگترین افزایش را از سال ۱۹۷۴ به این سو داشت. بیشتر این افزایش حاصل تقاضا برای دارایی امن بود زیرا سرمایهگذاران در برابر ابهاماتی که بدنبال رای انگلیس برای خروج از عضویت اتحادیه اروپا بوجود آمد به دنبال حفاظت از سرمایه خود برآمدند. پیش از این رای هم نگرانیها نسبت به روند رشد اقتصاد جهانی، پایین ماندن نرخهای بهره آمریکا و ضعیف شدن تقاضای مصرفی از قیمت طلا حمایت کرده بود.
در نظرسنجی هفته جاری از کارشناسان بازار، ۱۵ تحلیلگر و معاملهگر شرکت کردند که ۷۳ درصد آنها افزایش قیمت طلا در هفته جاری را پیشبینی کردند در حالیکه ۲۰ درصد کاهش قیمت را پیشبینی کرده و هفت درصد هم نظر خنثی داشتند.
در این بین در نظرسنجی آنلاین کیتکو برای هفته جاری ۵۷۴ نفر رای دادند که از میان آنها ۳۷۲ نفر یا ۶۵ درصد افزایش و ۱۱۹ نفر یا ۲۱ درصد کاهش قیمت طلا در هفته جاری را پیشبینی کردند در حالیکه ۸۳ نفر یا ۱۴ درصد نظری نداشتند.
نظرسنجی هفته جاری نسبت به نظرسنجی هفته پیش که ۷۳ درصد کارشناسان و ۶۲ درصد سرمایهگذاران نسبت به افزایش قیمت طلا ابراز خوشبینی کرده بودند، اندکی تفاوت داشت. برای چهارمین هفته متوالی است که هر دو گروه کارشناسان و سرمایهگذاران انتظار دارند قیمتها به سطح بالاتری صعود کند و برای چهارمین هفته متوالی است که پیشبینی آنها درست بوده است.
اکثر کارشناسان بازار بر این نکته توافق دارند که اگرچه سرمایهگذاران از آشفتگی و موج وحشت ایجاد شده پس از همهپرسی انگلیس آرام شدهاند اما همچنان نسبت به اقدامات بعدی بانکهای مرکزی برای حمایت از ثبات اقتصادی نگران هستند و این مسئله به نفع طلاست. نوسان ارزی هم از قیمتهای طلا حمایت کرده است.
مارک کارنی، رییس بانک مرکزی انگلیس در واکنش به تحولاتی که پس از همهپرسی رخ داده، پنجشنبه گذشته اظهار کرد: احتمال دارد این بانک در ماههای آینده نرخهای بهره را کاهش دهد. از سوی دیگر نگرانیها نسبت به کندی رشد اقتصاد جهانی احتمال افزایش نرخهای بهره آمریکا در چند ماه آینده را کاهش داده است. نرخهای بهره پایین به نفع طلا بوده و به این فلز که بازدهی ندارد امکان میدهد با داراییهای رقیب مانند سهام و اوراق قرضه بهتر رقابت کند. طبق آمار معاملات صندوقهای فدرال، معاملهگران احتمال افزایش نرخهای بهره آمریکا تا پایان سال ۲۰۱۷ را کمتر از ۵۰ درصد برآورد میکنند.
طلا در بازار کالاها به عنوان بزرگترین برنده رای انگلیس برای خروج از اتحادیه اروپا ظاهر شده است به طوریکه شمار رو به رشدی از بانکهای سرمایهگذاری با اشاره به نتایج این رای بر ابهام اقتصادی جهانی و به تاخیر افتادن افزایش نرخهای بهره آمریکا، به بازبینی پیشبینی خود از قیمت طلا در آینده پرداخته و اکثرا قیمت مورد پیشبینی را افزایش دادهاند. کردیت سوییس روز چهارشنبه قیمت مورد پیشبینی برای طلا و نقره در کوتاه مدت و بلندمدت را افزایش داد. تحلیلگران این بانک پیشبینی کردند طلا در سال ۲۰۱۶ روند صعودی را حفظ خواهد کرد و ممکن است تا اواخر سال یا اوایل سال ۲۰۱۷ که پیامدهای کلان خروج انگلیس از اتحادیه اروپا روشن میشود، به سطح ۱۵۰۰ دلار صعود کند. بانک جی پی مورگان هم قیمت مورد پیشبینی برای طلا و نقره در سال ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ را افزایش داد در حالیکه قیمت مورد پیشبینی برای طلا در نیمه دوم سال را به میزان ۱۱ درصد افزایش داد و به ۱۳۶۵ دلار رساند. گروه بانکی ANZ هم قیمت مورد پیشبینی برای طلا در کوتاهمدت را به ۱۳۷۵ دلار افزایش داد و انتظار دارد شاهد صعود بیشتر قیمت این فلز در سال ۲۰۱۷ باشد. بانک فرانسوی سوسیته جنرال هم روز پنجشنبه قیمت مورد پیشبینی برای طلا را به دلیل پیامدهای سیاسی، مالی و اقتصادی رای اخیر انگلیس افزایش داد و اعلام کرد طلا یکی از بزرگترین برندگان وضعیت کنونی خواهد بود زیرا تشدید نوسان و ادامه ابهامات ریسکپذیری سرمایهگذاران را محدود نگه خواهد داشت.