نظرسنجی پایگاه اینترنتی معتبر پلاتز از کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی نشان می دهد که قیمت جهانی طلا بر حسب دلار طی هفته آینده نیز روند صعودی خود را ادامه خواهد داد. نظرسنجی پایگاه معتبر پلاتز از روند قیمت طلا در هفته آینده
نظرسنجی جدید نشان می دهد که انتظارات نسبت به اوضاع اقتصاد کلان در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه ، تاثیر زیادی بر ادامه روند صعودی قیمت جهانی طلا خواهد داشت.
بر اساس این گزارش نظرسنجی پلاتز از 20 کارشناس ارشد اقتصادی و فعال بازارهای بین المللی حاکی است که قیمت جهانی طلا طی هفته آینده نیز روند صعودی را دنبال خواهد کرد.
تحلیلگران اقتصادی اعلام کردند: نرخ بهره های کنونی که از سوی بانکهای مرکزی بزرگ جهان اعلام شده است، شرایط مطلوبی را برای طلا فراهم کرده است و اکنون بسیاری از سرمایه گذاران بین المللی ترجیح می دهند تا به جای خرید دلار ، در بازار طلا سرمایه گذاری کنند.
فدرال رزرو آمریکا هنوز تا دستیابی به هدف تورم 2 درصدی فاصله زیادی دارد و این مساله مانع از افزایش نرخ بهره در شرایط کنونی خواهد شد.
فدرال رزرو آمریکا در تازه ترین نشست خود تصمیم گرفت تا نرخ بهره را بدون تغییر حفظ کند. بانک مرکزی ژاپن نیز سیاست های انبساطی پولی جدیدی را اعلام کرده است ولی این سیاست ها کمتر از حد انتظارات کارشناسان اقتصادی و سرمایه گذاران بوده است.
نظرسنجی موسسه سی ام ئی نشان می دهد که احتمال افزایش نرخ بهره فدرال رزرو در نشست دسامبر به کمتر از 43 درصد رسیده است. این رقم پیش از این تا 52 درصد افزایش یافته بود.
قیمت جهانی طلا از ابتدای امسال تاکنون با رشد 25 درصدی روبرو شده است. قیمت طلا در 3 سال گذشته با کاهش متوالی همراه بود.
نگرانی های مربوط به اوضاع اقتصادی جهان، خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا و ادامه سیاست های انبساطی پولی از سوی بانک های مرکزی بزرگ، تاثیر زیادی بر افزایش قیمت طلا داشته است.
البته تحلیلگران اقتصادی به پلاتز گفته اند که تقاضای فیزیکی در بازارهای بین المللی همچنان با کاهش روبرو شده است. تازه ترین گزارش موسسه تحقیقاتی جی اف ام اس نیز نشان می دهد که تقاضای فیزیکی طلا در بازارهای آسیایی در سه ماه دوم امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از 22 درصد کاهش داشته و به 715 تن رسیده است.
تقاضای فیزیکی طلا در شش ماه نخست امسال نیز به 1479 تن رسیده است که نسبت به سال قبل 23 درصد کاهش نشان می دهد. تقاضای فیزیکی طلا در شش ماه نخست سال 2015 به بیش از 1919 تن رسیده است.