طلا دوباره محبوس می‌شود؟

طلا دوباره محبوس می‌شود؟
اونس طلا که در مقطعی از هفته گذشته در حال تثبیت خود در محدوده 1360 دلار بود، هفته جدید را با نوسان در محدوده 1330 دلار شروع کرد.

اونس طلا که در مقطعی از هفته گذشته در حال تثبیت خود در محدوده 1360 دلار بود، هفته جدید را با نوسان در محدوده 1330 دلار شروع کرد. اونس روز دوشنبه به استثنای چند دقیقه، تنها در محدوده 1330 دلار نوسان کرد و در نهایت روی همان قیمت نهایی هفته گذشته یعنی 1335 دلار ایستاد. روز سه‌شنبه نیز با همین قیمت آغاز شد و ساعات صبح به نوسان‌های محدود در ابتدای همان محدوده دوشنبه گذشت. اما عصر سه‌شنبه با گشایش بازارهای آمریکای شمالی قیمت‌ها با جهش روبه‌رو شد. قیمتی که تا ساعت 7 عصر روز گذشته برای اونس ثبت شد، 1341 دلار بود،‌ گرچه هم‌اکنون که شما این گزارش را می‌خوانید ممکن است قیمت متفاوتی به‌عنوان قیمت نهایی دومین روز کاری از دومین هفته آگوست رقم خورده باشد.
اونس روز دوشنبه تحت‌تاثیر ادامه فشار فروش روز جمعه تا قیمت 1329 دلار هم پایین آمد، اما با افزایش خریدها در قیمت‌های پایین، به قیمت نهایی روز جمعه بازگشت. اونس روز جمعه تحت فشار داده‌های بسیار بهتر از بازار کار آمریکا قرار گرفت و اهمیت این داده‌ها، بازار روز دوشنبه را نیز متاثر کرد. روز دوشنبه، بازارهای سهام جهان عمدتا تحت‌تاثیر همین داده‌های اشتغال‌زایی بزرگ‌ترین اقتصاد رشد کردند و رشد آنها بر طلا فشار وارد کرد. شاخص دلار نیز با تقویت خود فشار بیشتری بر طلا وارد کرد. با این همه، تعدیل شاخص‌های آمریکایی همزمان با ثبت قیمت‌های پایین، باعث شد اونس به میانه محدوده 1350 دلار بازگردد. دوشنبه، چین هم داده‌های ضعیفی منتشر کرد که به ضرر طلا تمام شد. بر اساس آمار تازه دولت دومین اقتصاد بزرگ جهان، واردات چین به ارزش دلاری در ماه جولای 5/ 12 درصد کاهش داشته است. صادرات نیز کاهشی 4/ 4 درصدی را تجربه کرده است. از آنجا که چین بزرگ‌ترین واردکننده طلا در جهان است، این داده‌های بد، خرید طلا را کاهش داد. با این همه بازارهای آسیایی سهام هم با توجه به داده‌های تازه از بازار کار آمریکا، با رشد مواجه شدند. در نخستین روز کاری هفته، دیگر عامل خارجی مهم در بازار فلزهای گرانبها، یعنی بهای نفت خام با رشد خود به طلا کمک کرد. در نهایت، نتیجه اثرگذاری تمام این عوامل، ثبت کامل قیمت نهایی بود.
اونس روز سه‌شنبه را نیز با همان قیمت 1335 دلار آغاز کرد و بعد تحت‌تاثیر عواملی مشابه عوامل روز دوشنبه قرار گرفت. صبح سه‌شنبه رشد شاخص دلار به دلیل ادامه توجه معامله‌گران ارزی به داده‌های روز جمعه از بازار کار آمریکا رشد کرد و طلا را تحت‌فشار قرار داد. همزمان بازارهای سهام نیز با دلیل مشابهی به رشد خود ادامه دادند تا سرمایه بیشتری از بازار طلا خارج شود. اما از آن سو، گفته‌های تازه یکی از سیاست‌گذاران بلندپایه بانک مرکزی بریتانیا به نفع طلا کار کرد. ایان مک کافی، گفته که احتمال تصویب تسهیل کمی بیشتر و کاهش بیشتر نرخ‌های بهره در این کشور وجود دارد. بانک انگلستان، بانک مرکزی بریتانیا، پنج‌شنبه هفته گذشته نرخ بهره پایه خود را به 25/ 0 درصد کاهش داد که کمترین میزان در 300 سال گذشته بود. روز گذشته، چین اعلام کرد که تورم معکوس بخش کارخانه‌ای آن در ماه جولای کاهش یافته است. این داده می‌تواند فشار را از روی بانک مرکزی این کشور برای کاهش نرخ‌های بهره بردارد. روز گذشته افت بهای نفت خام هم معامله‌گران فلز زرد را متوجه خود کرد. رشد عصر روز گذشته مربوط به پوشش کوتاه‌مدت و شناسایی سود بود.
همزمان با این تحولات، روز گذشته موسسه سرمایه‌گذاری «سیتی» در تازه‌ترین گزارش خود پیش‌بینی کرد که قیمت جهانی طلا در روزهای آینده با کاهش بیشتری روبه‌رو خواهد شد. به گزارش سایت طلا به نقل از پایگاه اینترنتی کیتکو، موسسه سیتی می‌گوید: «طی سال‌های گذشته انتشار آمارهای ناامید‌کننده اشتغال در آمریکا تاثیر زیادی بر افزایش قیمت طلا داشته و اکنون انتشار آمارهای مثبت درباره وضعیت اشتغال موجب کاهش قیمت طلا شده است. به نظر می‌رسد روند نزولی قیمت طلا طی روزهای آینده نیز ادامه خواهد یافت.» از طرف دیگر، کامرز بانک آلمان نیز با انتشار گزارشی اعلام کرد که آمارهای اشتغال آمریکا در کوتاه مدت فشار زیادی را بر بازار طلا وارد خواهد کرد. بهبود اوضاع بازار اشتغال آمریکا، تمایل سرمایه‌گذاران برای خرید طلا را کاهش داده است.
 

منبع خبر: دنیای اقتصاد
  ۲۰ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۸:۲۷:۲۷ قبل از ظهر
شما اولین نفری باشید که نظر میدهد

 همین حالا نظر خود را ثبت کنید:

نتایج یافت شده: 0 مورد