احیای طلا از سقوط اول اکتبر

احیای طلا از سقوط اول اکتبر
سخنان رئیس فدرال رزرو آمریکا در آخرین روز هفته گذشته بازار طلا را متاثر کرد؛ اما حبس اونس در میانه کانال 1200 دلار ادامه پیدا کرد. اونس طلا که در نخستین هفته اکتبر حدود 5/ 4 درصد از ارزش خود را از دست داده و به قیمت 1258 دلار سقوط کرده بود

سخنان رئیس فدرال رزرو آمریکا در آخرین روز هفته گذشته بازار طلا را متاثر کرد؛ اما حبس اونس در میانه کانال 1200 دلار ادامه پیدا کرد. اونس طلا که در نخستین هفته اکتبر حدود 5/ 4 درصد از ارزش خود را از دست داده و به قیمت 1258 دلار سقوط کرده بود، در هفته دوم باز هم افت کرد، گرچه با نوسان در بازه‌ای محدود تنها 6/ 0 درصد دیگر افت کرد و روی قیمت 1250 دلار ایستاد. به این ترتیب فصل آخر سال با آسیب به چهره فنی فلز زرد آغاز شده، اما مقایسه روند هفته دوم با هفته نخست، معامله‌گران را به احیای قیمت‌ها در هفته سوم امیدوار کرده است.

جمعه یلن

جنت یلن روز جمعه در سخنان خود بیشتر به تئوری‌های سیاست پولی پرداخت و مستقیما شرایط اقتصادی موجود را مورد بررسی قرار نداد. او همچنین هیچ اشاره‌ای به زمان احتمالی افزایش نرخ‌های بهره فدرال رزرو نکرد. کمیته بازار آزاد فدرال رزرو در دسامبر 2015 برای اولین بار حدود 10 سال قبل از آن دست به انقباض پولی زد اما در ماه‌های بعد به دلیل چالش‌های موجود در اقتصاد آمریکا و جهان در مورد انقباض بیشتر قانع نشد. با این همه ادامه احیای بزرگ‌ترین اقتصاد جهان این احتمال را مطرح کرده که کمیته بازار آزاد در دسامبر 2016 دست به افزایش بیشتر نرخ‌های بهره بزند، موضوعی که به نفع دلار و به ضرر طلا خواهد بود، گرچه سرعت و شتاب کم انقباض می‌تواند اثرات احتمالی را کاهش دهد. با وجود این، تحلیلگرانی هم هستند که بر این باورند صحبت‌های روز جمعه رئیس فدرال رزرو حامی ثبات نرخ‌های بهره بوده است. او در موضع‌گیری اخیر خود گفت که سیاست پولی دوره احیای نهاد تحت ریاست او سیاست همسازی پولی خواهد بود. او همچنین گفت که سیاست‌گذاری آینده به سیاست‌های دیگر بانک‌های مرکزی هم وابسته خواهد بود.

هفته حبس

اونس روز جمعه به برخی تحلیل‌های کاهشی درباره سخنان رئیس فدرال رزرو واکنش نشان داد تا با 8 دلار افت نسبت به قیمت نهایی روز پنج‌شنبه درست در میانه کانال 1200 دلار قرار بگیرد. اونس در حالی در آخرین روز کاری هفته از انتهای محدوده 1250 دلار به ابتدای این محدوده افت کرد که در طول هفته نیز عمدتا در همین محدوده نوسان کرده بود.اونس فلز زرد روز دوشنبه روی بهای 1259 دلار ایستاد تا هفته دوم اکتبر را به دلیل پایان موقعیت فروش برخی معامله‌گران و شناسایی سود بعضی دیگر با رشد یک دلاری آغاز کند. اونس در این روز تا بهای 1265 دلار هم بالا رفت، با این همه در نهایت در انتهای محدوده 1250 ماند. در ابتدای روز بازار تحت‌تاثیر روند هفته قبل از آن و همچنین داده‌های بد گزارش اشتغال‌زایی آمریکا که جمعه قبل از آن منتشر شده بود، قرار گرفت. با این حال سودگیری در قیمت‌های بالا و همچنین نبود توان فنی برای حفظ رشد، اونس را به قیمت 1259 دلار بازگرداند. اما اونس روز سه‌شنبه تا قیمت 1252 دلار افت کرد؛ چراکه روز دوم هفته روز تاثیرپذیری قابل‌توجه اونس از عوامل کاهشی خارجی بود. رشد شاخص دلار و افت بهای نفت خام در دومین روز کاری هفته باعث نزدیک شدن بهای طلا به مرز میان کانال شد. رشد ارزش دلار آمریکا در این روز مهم‌ترین خبر روز بود. شاخص دلار روز دوشنبه به اوج 5/ 2 ماهه رفت؛ چراکه چارلز ایوانز، رئیس فدرال‌رزرو شیکاگو اعلام کرد افزایش نرخ‌های بهره ممکن است در همین سال جاری میلادی اتفاق بیفتد. روز چهارشنبه هم قیمت 1255 دلار ثبت شد. مهم‌ترین خبر روز چهارشنبه انتشار صورت جلسه نشست پیشین فدرال‌رزرو بود اما عامل مهم فشار در این روز هم ادامه رشد شاخص دلار بود که به اوج 7 ماهه رسید.

صورت جلسه نشست سپتامبر کمیته بازار آزاد فدرال‌رزرو نشان داد که اعضا بر سر ثبات نرخ بهره توافق داشته‌اند، با وجود این، این حس وجود دارد که اعضای موافق انقباض پولی موفق خواهند شد در دسامبر 2016 افزایش نرخ بهره وجوه فدرال را تصویب کنند. دلار که در میانه هفته گذشته به فلز زرد ضرر رسانده بود، در چهارمین روز کاری هفته با افت خود به رشد 3 دلاری اونس کمک کرد تا اونس در پایان روز چهارم روی همان قیمت 1258 دلار قرار بگیرد. روز پنج‌شنبه نیز بازار شاهد پایان موقعیت فروش برخی معامله‌گران بود تا اثر افت دلار تشدید شود. اونس روز جمعه را نیز در میانه محدوده 1250 دلار آغاز کرد تا معلوم شود معامله‌گران در دومین هفته اکتبر جهت‌گیری قاطعی نداشته‌اند. عوامل فشار صبح روز جمعه نیز در بازار فلزهای گرانبها در کار بودند. شاخص دلار روز جمعه از مرز 98 واحد هم عبور کرد تا فشار بر طلا تشدید شود. همزمان بازارهای جهانی سهام نیز با رشد خود باعث خروج سرمایه از بازار طلا شدند. یک دلیل مهم رشد دلار و مهم‌ترین دلیل رشد بورس‌ها در روز جمعه انتشار داده‌های خوب از تورم دومین اقتصاد بزرگ جهان بود.

منبع خبر: دنیای اقتصاد
  ۲۵ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۷:۷:۴۷ قبل از ظهر
شما اولین نفری باشید که نظر میدهد

 همین حالا نظر خود را ثبت کنید:

نتایج یافت شده: 0 مورد