مژگان نمکیان با اشاره به آغاز مرحله دوم سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵ گفت: این مرحله که به صورت حضوری است، از ۲۸ مهر ماه آغاز شد که البته تعدادی از روزهای آن همزمان با مرحله اول سرشماری بود.
وی افزود: این مرحله تا ۲۸ آبان به مدت یک ماه ادامه دارد و ما در استان کرمانشاه همزمان با سراسر کشور، سرشماری حضوری را داریم.
قائم مقام ستاد اجرایی سرشماری نفوس و مسکن استان کرمانشاه از تحقق ۷.۵ درصدی میزان شمارش سرشماری حضوری تا روز ۴ آبان خبر داد و گفت: از این نظر جزو استان های پیشرو هستیم.
وی در خصوص میزان جمعیت شرکت کننده در سرشماری حضوری نیز گفت: در مرحله اول و به صورت اینترنتی ۳۱.۵ درصد جمعیت استان سرشماری نفوس و مسکن خود را انجام دادند و کمتر از ۷۰ درصد جمعیت استان در مرحله حضوری، سرشماری خواهند شد.
راه حلی برای سرشماری خانوارهایی که در هنگام مراجعه ماموران سرشماری در منزل نیستند
نمکیان در خصوص برخی از سوالات مردم در خصوص این مرحله از سرشماری افزود: خانوارهایی که کد آماری در اختیار دارند و به شکل اینترنتی ثبت نام کرده اند- با توجه به اینکه ماموران ما به درب تک تک منازل مراجعه می کنند- کافی است فقط کد آماری را در اختیار ماموران قرار دهند و دیگر نیازی به پاسخگویی به سوالات ماموران سرشماری نیست.
وی در پاسخ به این سوال که اگر خانواری در مراجعه ماموران سرشماری به درب منزل، حضور نداشت چه باید کرد؟ گفت: در این صورت کافی است که خانوار پس از مراجعه به منزل با آن شماره ای که روی کارت اطلاعیه ای که مامور به درب منزلشان می چسباند یا تماس بگیرند و یا با کدی که روی کارت وجود دارد به سامانه مراجعه و نسبت به ثبت نام اقدام کنند.
خانوارهایی که کد آماری دریافت نکرده اند حتما باید ثبت نام مجدد شوند
قائم مقام ستاد اجرایی سرشماری نفوس و مسکن استان کرمانشاه در پاسخ به این سوال که، خانوارهایی که نسبت به ثبت نام اینترنتی اقدام کرده اند، و کد آماری دریافت نکرده اند و یا برای آنها پیامک نشده است، باید از چه روشی کد آماری را دریافت و یا نسبت به ثبت نامشان اطمینان حاصل کنند؟ نیز گفت: این خانوارها و هر خانواری که کد آماری را دریافت نکرده است، حتما باید در هنگام مراجعه مامور مجدد نسبت به ثبت نام خود اقدام کنند تا کد آماری خود را دریافت کنند.
وی افزود: ملاک ما دریافت کد آماری است و در صورتی که خانواری این کد را دریافت نکرده است، حتما باید اطلاعاتش را در اختیار مامور سرشماری قرار دهد و فرآیند ثبت نام برای او به عمل آید تا کد آماری در اختیار مامور قرار گیرد.
خانوارهایی که نیاز به ویرایش اطلاعات آماری خود داشته، تنها یکبار فرصت اصلاح دارند
نمکیان، هم چنین در پاسخ به این سوال که آیا این امکان وجود دارد که خانواری نیاز به اصلاح اطلاعات آماری خود داشته باشد اینکار را انجام دهد؟ گفت: اگر خانواری اطلاعات اینترنتی خود را در مهلت مقرر مرحله اول، یعنی ۳۰ مهر ماه به سامانه سرشماری وارد کرده و اشتباه یا اشکالی در فرآیند ثبت نامش وجود داشته است، از اول آبان تا ۸ آبان این فرصت را مرکز آمار در اختیارش قرار داده که با کد ملی سرپرست خانوار وارد سامانه سرشماری شود و فقط یکبار اطلاعات مربوط به خود را که قبلا وارد کرده است، اصلاح کند و بلافاصله از طریق سامانه پیامک ارسال شود و مجدد همان کد آماری مورد نظر را دریافت کند.
وی در پاسخ به اینکه، آیا این امکان وجود دارد که چنانچه خانواری پس از یک مرحله ویرایش، بازهم نیاز به اصلاح پرونده داشت، آن را اصلاح کند؟ گفت: متاسفانه فقط یکبار این امکان وجود دارد و پس از یکبار ویرایش، دیگر امکان اصلاح اطلاعات در مراحل دیگری وجود نخواهد داشت و باید دقت لازم را در این زمینه انجام دهند.
ویژگی های ماموران سرشماری حضوری که خانواده ها باید بدانند
قائم مقام ستاد اجرایی سرشماری نفوس و مسکن استان کرمانشاه توصیه هایی نیز برای خانواده های کرمانشاهی در مراجعه ماموران سرشماری داشت و گفت: خانواده های محترم همانگونه که تاکنون همکاری خوبی داشته اند، از این پس نیز با ماموران سرشماری ما، کمال همکاری را داشته باشند.
وی افزود: البته از مردم کرمانشاه تشکر می کنم که تاکنون همکاری لازم انجام و برخورد خوبی با ماموران سرشماری ما صورت گرفته است.
نمکیان اشاره ای نیز به ویژگی های ماموران سرشماری که به صورت حضوری مراجعه می کنند داشت و گفت: ماموران سرشماری ما، آموزش دیده بوده و ملبس به لباس های فرم و جلیقه های طوسی رنگی که کارت سرشماری در سمت چپ سینه آنها نصب شده، هستند.
وی افزود: بر روی کارت شناسایی این ماموران هولوگرام مرکز آمار درج شده و آنها را نسبت به اشخاص عادی که خدای ناکرده قصد سواستفاده دارند، متمایز می کند.
ممکن است در سرشماری حضوری تعداد سوالات کمتر از سامانه اینترنتی شود
قائم مقام ستاد اجرایی سرشماری نفوس و مسکن استان کرمانشاه گفت: ممکن است سوالات این ماموران نسبت به سوالاتی که داخل سایت است، کمتر هم باشد و دلیل آن نیز این بوده، که تبلتی که در اختیار ماموران آمارگیر است، به پایگاه های اطلاع رسانی متعدد که با مرکز آمار در ارتباطند، لینک بوده و با ثبت کد ملی سرپرست خانوار ممکن است یک سری اطلاعات روی تبلت درج شود و نیاز به پرسش مجدد نباشد و تعداد سوالات محدود و کمتر شود.
وی اشاره ای نیز به اجرای مرحله اول سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵ داشت و گفت: در مرحله اول این سرشماری که به صورت اینترنتی انجام شد، تا روز جمعه ۳۰ مهر ماه ادامه داشت و تمدید شد و قریب به ۲۰۰ هزار و ۴۰ خانوار در استان کرمانشاه در این مرحله، ثبت نام کردند.
نمکیان افزود: خوشبختانه در این مرحله از آن میزان هدفی که برای استان کرمانشاه در نظر گرفته شده بود، مشارکت بالاتری را توسط مردم شاهد بودیم.
۶۸۷ هزار نفر در استان کرمانشاه سرشماری اینترنتی انجام دادند
وی هدف گذاری مرحله اول را ۱۸۰ هزار و ۹۱۵ خانوار با توجه به ضریب نفوذ اینترنتی استان کرمانشاه عنوان کرد و گفت: اما شاهد بودیم که در این مرحله ۲۰۰ هزار و ۴۰ خانوار اطلاعاتشان را در سامانه سرشماری اینترنتی ۹۵ ثبت کردند که معادل جمعیتی آن حدود ۶۸۷ هزار و ۷۱۱ نفر شد.
قائم مقام ستاد اجرایی سرشماری نفوس و مسکن استان کرمانشاه از تحقق بیش از ۱۰۰ درصدی هدفگذاری صورت گرفته در این مرحله خبر داد و افزود: ۱۱۰ و ۵۸ صدم درصد از میزان هدف محقق شد که فراتر از آن میزان بود.
وی ادامه داد: در این مرحله از سرشماری حدود ۳۱.۵ دهم درصد از کل جمعیت خانوارهای استان، اطلاعاتشان را در سامانه اینترنتی سرشماری نفوس و مسکن ۹۵ ثبت کردند.