مرضیه شاهدایی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: «صنعت پتروشیمی به عنوان صنعت مادر، جزو صنایع پاییندستی محسوب میشود و صدها محصول پتروشیمی وجود دارد که ایران همه آنها را تولید نمیکند.»
وی با بیان اینکه این صنعت سابقه 50 ساله دارد، افزود: «با توجه به رشد جمعیت و افزایش تقاضای بازار داخلی، ما به یک صنعت پلیمر و پتروشیمی قوی نیاز داریم. به همین دلیل از سرمایهگذاران دعوت کردیم تا بتوانیم محصولات نهایی را با ارزش افزوده بالاتر تولید کنیم.»
معاون وزیر نفت تصریح کرد: «ما به دنبال توسعه صنعت پتروشیمی هستیم و با بهرهبرداری از طرحهایی که قرار است اجرا شود و یا طرحهایی که نیمهکاره است، تا 10 سال آینده ظرفیت این صنعت 2.5 تا 3 برابر خواهد شد؛ به این دلیل که 22 فاز پارسجنوبی تکمیل خواهد شد و از شرکتهای داخلی و خارجی برای توسعه صنعت پتروشیمی دعوت کردهایم.»
وی ادامه داد: «در حال حاضر با افتتاح چند واحد جدید تولیدی، ظرفیت محصولات پتروشیمی از 60 میلیون تن به 64 میلیون تن افزایش یافته و طبق برنامهریزیهای انجام شده، تا 10 سال آینده این میزان سه برابر میزان فعلی خواهد شد.»
شاهدایی عنوان کرد: «پتروشیمی یک صنعت انرژیبر است؛ به طوری که هم مقدار مصرف آب و هم میزان مصرف برق آن بالاست. البته در گذشته مشکل آب نداشتیم، اما در حال حاضر این مشکل وجود دارد. به همین دلیل ما معتقدیم باید در کنار سواحل، صنعت پتروشیمی توسعه پیدا کند.»
وی با بیان اینکه پتروشیمی، صنعتی است که وابسته به روابط بینالملل و اخذ دانش فنی از خارج کشور است، متذکر شد: «دانش فنی بالا در دست شرکتهایی است که شاهد بودیم در زمان تحریم به راحتی از ایران رفتند. اما ما نیاز به فاینانس و بیمههای خارجی داریم.»
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه توسعه این صنعت به سیاست و روابط بینالملل بستگی دارد، گفت: « عربستان فقط منابع نفتی و قطر فقط گاز دارد. اما ایران جزو کشورهای نادری است که هم پالایشگاه گازی و هم نفتی دارد. علاوه بر این، 60 تا 70 درصد تجهیزات یک واحد صنعتی تولید داخل است.»
شاهدایی تاکید کرد: «این صنعت باید از طریق سرمایهگذاری مستقیم خارجی توسعه پیدا کند.»
وی در پاسخ به این پرسش که سرمایهگذاری هندیها در چابهار چه شد؟ خاطرنشان کرد: «در چابهار هندیها به دنبال گاز 5 سنت بودند، ولی ما در ایران گاز 5 سنت نمیفروشیم و منابع کشور را ارزانفروشی نمیکنیم.»
معاون وزیر نفت تاکید کرد: «امسال و سال آینده سال شکوفایی صنعت پتروشیمی است؛ به طوری که تا پایان سال 96 فاز اول پتروشیمی بوشهر، فاز اول پتروشیمی دماوند، پتروشیمی مرجان و اولفین ایران به بهرهبرداری خواهد رسید.»