عباس کاظمی، با بیان این مطلب گفت: طرحهای ارتقای کیفیت (upgrading)، کاهش تولید مازوت در پالایشگاهها و نوسازی پنج پالایشگاه قدیمی موجود از جمله اولویتها و طرحهای مهم این شرکت است.
وی افزود: اگر روند کار پنج پالایشگاه قدیمی «آبادان، تهران، بندرعباس، اصفهان و لاوان» اصلاح نشود، سازمان مدیریت، پالایشگاهها و کشور با مشکل مواجه خواهند شد.
کاظمی، در ادامه به نقش برنامهریزی تلفیقی در انتخاب الگوها، پیگیری کارها و حساس کردن واحدهای مربوطه، سازمان مدیریت و بانک مرکزی برای تامین سرمایه بسیار مهم و حیاتی این بخش اشاره کرد.
وی، پروژههای ارتقای کیفیت (upgrading) پالایشگاهها را یکی از پروژههای مهم در حوزه پالایش و پخش عنوان کرد و افزود: امیدواریم با همکاری مشاوران و پالایشگاهها، امکانسنجی قابل قبولی برای وزارت نفت و همچنین وزارت اقتصاد تعریف شود تا این پروژهها بتوانند حمایتهای دولتی را جذب کنند.
به گفته معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش، در اجرای طرحهای ارتقای کیفیت پالایشگاهها، با هزینههای چند میلیاردی، بدون حمایت دولت هیچ سرمایهگذار و شرکت خارجی حاضر به سرمایهگذاری نخواهد بود.
وی افزود: طرحهای افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت فرآوردههای پالایشگاه کشور برای پاسخگویی به تغییر الگوی مصرف از فرآوردههای میان تقطیر به بنزین، ارتقای کیفیت محصولات تولیدی بر اساس استانداردهای بینالمللی، کاهش تولید نفت کوره، رفع تنگناهای عملیاتی، کاهش مصرف انرژی، کاهش آلایندههای زیستمحیطی، جمعآوری مخازن و تاسیسات فرسوده، خودکفایی کشور در تولید بنزین و ارتقای کیفیت فرآوردههای بنزین و نفتگاز به یورو 4 و 5 در کشور به اجرا درآمده است.
کاظمی در پایان به طرح های پالایشی بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: با اجرا و بهرهبرداری از پروژههای 360 هزار بشکهای پالایشگاه میعانات ستاره خلیج فارس، 480 هزار بشکهای طرح سیراف، 150 هزار بشکهای پالایشگاه آناهیتا، 300 هزار بشکهای پالایشگاه بهمن گنو در بندر جاسک و 120 هزار بشکهای پالایشگاه پارس از سوی بخش خصوصی، ظرفیت پالایشی کشور رشد 70 درصدی را تجربه خواهد کرد و تا چهارسال آینده ظرفیت پالایشی کشور از یک میلیون و 830 هزار بشکه در روز به سه میلیون و 200 هزار بشکه افزایش مییابد.