هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جاری بازار سنگاپور ۰.۲ درصد کاهش یافت و به ۱۱۹۱ دلار رسید. بهای معاملات این بازار روز دوشنبه ۰.۹ درصد رشد داشت.
در بازار نیویورک، هر اونس طلا برای تحویل در فوریه اندکی کاهش یافت و به ۱۱۹۰.۱۰ دلار رسید. بهای معاملات این بازار برای تحویل در دسامبر، روز دوشنبه ۱۲.۴۰ دلار یا ۱.۱ درصد افزایش یافت و در ۱۱۹۰.۸۰ دلار بسته شد.
به گفته بارناباس گان، تحلیلگر بانک OCBC سنگاپور، سرمایهگذاران احتمالا منتظر نشست کشورهای صادرکننده نفت اوپک هستند. اگر نتیجه این نشست به قیمتهای بالاتر نفت منجر شود، اندکی فشارهای تورمی در اقتصادهای جهانی به خصوص آمریکا ایجاد می کند و این مسئله ممکن است به کمتر شدن قیمت طلا منجر شود.
بر اساس گزارش رویترز، طلا و نفت کالاهایی هستند که به دلار معامله می شوند و به همین دلیل همبستگی قوی با یکدیگر دارند.
ادوارد مایر، تحلیلگر INTL FCStone بر این باور است اگر روند رشد دلار در هفته جاری متوقف شود و بازارهای سهام آمریکا پس از چند هفته رشد متوالی، از صعود بایستند، قیمت طلا وضعیت بهتری خواهد داشت، اما عامل تاثیرگذار دیگر، نفت خواهد بود. شکست اعضای اوپک در رسیدن به توافق کاهش تولید، باعث ریزش قیمتهای نفت شده و طلا را هم به قیمت کمتری می رساند. در مقابل دلار هم ممکن است در نتیجه ریزش قیمتهای نفت، ضعیفتر شود. بنابراین فعلا مشخص نیست که طلا چه جهت حرکتی را در پیش خواهد گرفت.
قیمتهای نفت اوایل معاملات سهشنبه به دلیل تردیدها نسبت به توافق برای کاهش قابل توجه تولید در نشست روز چهارشنبه اوپک کاهش یافت.
شاخص دلار آمریکا در معاملات آسیایی روز سه شنبه در برابر سبدی از شش ارز بزرگ ثابت بود و در ۱۰۱.۲۶۰ واحد ایستاد. این شاخص هفته گذشته به بالاترین سطح در ۱۳ سال گذشته صعود کرده و برای سومین هفته متوالی افزایش یافته بود. عقب نشینی بازده اوراق خزانه آمریکا از رکورد بالای اخیرش در کاهش ارزش دلار تاثیر داشت.
سازمان توسعه و همکاری اقتصادی در جدیدترین گزارش خود پیش بینی کرد با تصمیم دولت جدید آمریکا برای کاهش مالیات و افزایش هزینه برای رونق بخشیدن به اقتصاد داخلی، اقتصاد جهانی در ماههای آینده رشد سریعتری خواهد داشت.
عامل دیگری که قیمت طلا را تحت فشار منفی قرار داده است، انتظارات فزاینده برای افزایش نرخهای بهره آمریکا در دسامبر است.
به گفته تحلیلگر بانک OCBC، احتمال افزایش نرخهای بهره ۱۰۰ درصد است. ناظران بازار انتظار دارند نرخهای بهره افزایش پیدا کند و به همین دلیل قیمت طلا به پایین ۱۲۰۰ دلار سقوط کرده است.
طلا به افزایش نرخهای بهره آمریکا فوق العاده حساس است، زیرا نرخهای بهره به جذابیت سرمایهگذاری در این فلز که بازدهی ندارد، لطمه میزند و رقابتش با داراییهای رقیب مانند سهام را دشوارتر می کند.
طبق آمار کمیسیون معاملات آتی کالای آمریکا، سفته بازان در هفته منتهی به ۲۲ نوامبر، شمار قراردادهای خرید طلا و نقره در بازار کامکس نیویورک را کاهش دادند.
طبق آمار بلومبرگ، سرمایهگذاران هفته گذشته بیشترین میزان طلا را در صندوقهای سرمایه گذاری تحت حمایت این فلز فروختند. ذخایر طلای این صندوقها تا روز جمعه ۳۹.۲ تن کاهش یافت و به ۱۸۹۳.۳ تن رسید که کمترین میزان از ماه ژوئن بود.
در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس نقره برای تحویل فوری ۰.۴ درصد کاهش یافت و به ۱۶.۵۷ دلار رسید. هر اونس پالادیوم برای تحویل فوری با ۰.۲ درصد کاهش، ۷۵۴ دلار معامله شد. هر اونس پلاتین ۰.۳ درصد کاهش پیدا کرد و در ۹۲۲.۴۵ دلار ایستاد.