آذرماه سال گذشته بود که سازمان مدیریت و برنامه ریزی در پیشنویس لایحه برنامه ششم توسعه به دولت پیشنهاد کرد، مأموریتها، وظایف و مؤسسات و شرکتهای مرتبط با بخش انرژی از وزارت نیرو تفکیک و پس از ادغام با وزارت نفت، وزارت جدید انرژی تشکیل شود.
این پیشنهاد سازمان مدیریت، با واکنش های موافق و مخالف بسیاری مواجه شد تا اینکه دی ماه سال گذشته، موضوع انحلال وزارت نیرو و تشکیل وزارت انرژی در جلسه فوق العاده دولت با حضور رئیس جمهوری مورد بحث قرار گرفت و پس از بیان اظهارات چیتچیان، زنگنه و طیب نیا به رأی گذاشته شد و در نهایت این موضوع به تصویب هیئت وزیران نرسید.
با این رأی گیری، خبر منتفی شدن تشکیل وزارت انرژی در سال 95 اعلام شد و برخی خبرها حاکی از منتفی شدن انحلال وزارت نیرو و تشکیل وزارت انرژی در غالب ادغام بخش برق با وزارت نفت و تشکیل سازمان حفاظت محیط زیست، منابع طبیعی و آب بود. اما در ماههای ابتدایی امسال، موضوع ادغام وزارت نیرو و وزارت نفت بار دیگر در دولت مطرح شد و با تصمیمی که در جلسات غیرعلنی هیئت دولت گرفته شد، مسئولیت بررسی طرحی با عنوان "ادغام وزارت نیرو و نفت - بحث های رگولاتوری و نظامات آن" به موسسه مطالعات بین المللی انرژی که سازمانی زیرنظر وزارت نفت است، داده شد.
اگرچه نتایج بررسی این سازمان علنی نشده اما خبرهای غیررسمی از تمایل دولت برای تشکیل وزارت انرژی در سال 96 دارد. امروز رئیس جمهوری لایحه بودجه سال 96 کشور را تقدیم مجلس می کند که باید دید آیا این تمایل دولت نسبت به انحلال وزارت نیرو و تشکیل وزارت انرژی با ادغام بخش برق وزارت نیرو به وزارت نفت و پیوستن بخش آب وزارت نیرو به سازمانی جدید، در لایحه بودجه سال 96 عنوان شده یا خیر.
پیش از این در لایحه برنامه ششم توسعه که تابستان سال جاری تقدیم مجلس شد و کلیات آن به تصویب رسید، اصلاح ساختار اداری و کاهش حجم دستگاههای اجرایی با انحلال و ادغام بخش های مختلف مورد تأکید قرار گرفته بود.