«آصف درانی» عصر امروز (شنبه) در دیدار با مدیرعامل شرکت صانیر افزود: منطقه «گوادر» پاکستان نیاز به برق بیشتری دارد و این درخواست از طرف کشورش همچنان وجود دارد.
درانی گفت:شرکت هایی مانند صانیر چنانچه تمایل به سرمایه گذاری مستقیم داشته باشند، این ظرفیت وجود دارد تا پروژه هایی در بخش انرژی این کشور بدون مناقصه بین المللی به آنها واگذار شود.
وی ضمن تقدیر از اجرای پروژه های صانیر در پاکستان، گفت: حضور فعال تر این شرکت، برای اجرای پروژه در این کشور را پیگیری خواهد کرد.
«بهمن صالحی» مدیرعامل صانیر نیز در این دیدار تصریح کرد: اجرای پروژه های مختلف توسط صانیر در پاکستان موجب خوش نامی این شرکت شده و همین موضوع فرصت بسیار مهمی برای طرف پاکستانی است.
به گفته وی، سفر حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران به پاکستان در فروردین امسال و دیدار با رییس جمهوری اسلامی پاکستان، موضوع پروژه انتقال برق زاهدان- میرجاوه و کویته مطرح شد که دو طرف توافق کردند صادرات برق از وضع موجود به سه هزار مگاوات افزایش یابد.
صالحی خاطرنشان ساخت: صانیر این امکان را دارد تا در یک همکاری پیوسته، ظرفیت صادرات برق را به پنج هزار مگاوات افزایش دهد.
صالحی با اشاره به اجرای پروژه موفق انتقال برق 500 کیلو ولتی «شکارپور» در پاکستان توسط صانیر، از سفیر این کشور خواست با توجه به آمادگی فایناس (تامین مالی) پروژه، همکاری ها و پیگیری های لازم انجام شود.
وی تاکید کرد: تفاهم نامه همکاری برای اجرای پروژه انتقال برق در گوادر پاکستان پیش از تحریم های ظالمانه غربی ها علیه ایران به امضا رسیده، اما تاکنون اجرایی نشده است.
همچنین نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق تهران در این نشست اضافه کرد: صانیر مجوز انتقال 400 مگاوات برق را از شرکت توانیر برای انتقال به کشور پاکستان در اختیار دارد که در این زمینه برای احداث خط انتقال آماده اجراست.
«حمیدرضا صالحی» تاکید کرد: پاکستان نیز به دو بانک این کشور اجازه ارتباط با صانیر داده، اما تاکنون نشانه هایی از عملیاتی شدن این مهم و حل مشکلات دیده نمی شود.
به گفته وی، پروژه خط 220 کیلو ولت «خوزدار» و خط 220 کیلو ولت و پست GIS” گوادر» از دیگر پروژه های این شرکت در کشور پاکستان است که مسیریابی و نقشه برداری این خطوط انجام و تحویل کار فرما شده، اما به دلیل تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران تاکنون متوقف مانده است.
اعضای ایرانی حاضر در این نشست خواستار آن شدند که بابت طلب صادرات برق ایران از کشور پاکستان، صانیر به عنوان یک شرکت بین المللی، همکاری های خود را در این کشورگسترش دهد.
در این دیدار از طرف پاکستانی خواسته شد که انتقال برق از زاهدان به میرجاوه و کویته به عنوان یک پروژه مستقل پیگیری شود.
پیش از این «خواجه محمد آصف» وزیر آب و برق پاکستان تصریح کرده بود که ایران بهترین گزینه برای پاکستان برای واردات برق، گاز و نفت است.
وی گفت: بستر لازم برای افزایش این رقم به یک هزار مگاوات و در مراحل بعدی به سه هزار مگاوات فراهم شده و ایران به عنوان یک کشور همسایه و همجوار پاکستان، بهترین گزینه و اقتصادی ترین مسیر برای پاکستان در زمینه واردات گاز، برق و نفت است.
شرکت صادرات تجهیزات و خدمات صنایع آب و برق ایران (صانیر) در 22 سال فعالیت خود بیش از 230 پروژه در کشور های مختلف اجرایی کرده است.
صانیر اینک 18 پروژه در 13 کشور جهان در دست اجرا دارد.