محمد رجایی باغ سیانی کارشناس اقتصادِی در رابطه با این مصوبه دولت گفت: مصوبه جدید دولت با نیت بیشتر کردن اختیارات بانک مرکزی برای کنترل بازار طلا مطرح شده است.
وی در ادامه افزود: تاثیر افزایش اختیارات بانک مرکزی در بازار بستگی به نوع عملکرد این سازمان دارد.
رجایی باغ سیانی تصریح کرد:اگر بانک مرکزی بدون سنجش وارد بازار شود و اقدام به خرید و فروش طلا کند و در مقابل نتواند پاسخگوی نیاز بازار باشد این امر اثرات منفی در پی خواهد داشت.
حسین محمودی اصل کارشناس اقتصادی نیز در رابطه با مصوبه اخیر دولت گفت:دولت با افزایش اختیارات بانک مرکزی قصد دارد به بازار ثابت کند که بین تصمیم واجرا هیچ خلایی وجود ندارد و همچنین سرعت عمل بانک مرکزی در تصمیم گیری های بازار را افزایش دهد.
وی در ادامه تصریح کرد:زمانی که نوسانات شدیدی در بازار طلا رخ می داد بانک مرکزی برای ورود به مناسبات بازار باید نسبت به دریافت مجوزهای خاص برای کنترل وضعیت اقدام می کرد ودر این میان بسیاری از افراد سودجو ومتخلفین از فاصله زمانی بوجود آمده به سود خود بهره می بردند.
در همین راستا محمد رضا غفوری کارشناس مسائل اقتصادی اظهار داشت: تحقق این مصوبه سبب می شود تا بانک مرکزی در کنترل بازار طلا و سکه اختیارات وسیعتری داشته باشد و دست افراد سودجو از بازار طلا تا حد زیادی کوتاه شود.
به نوشته باشگاه خبرنگاران،وی با اشاره به مشکلات بازار طلا طی سالهای گذشته افزود: کنترل گردش های مالی و حرکت منابع به سمت بازار طلا در سالهای گذشته به سختی انجام شده بود به همین منظور تصویب این طرح از سوی هیأت دولت به نفع اقتصاد کشور تلقی می شود.
غفوری در پایان تصریح کرد: وجود تحریم های بین المللی و نیز موانع موجود برای تبادلات مالی به ضرر کشور پیشروی کرده است و در این بین طلا جایگزین مناسبی برای ارز و بهترین راه جهت خروج از این بحران بنظر می رسد، لذا کنترل بازار طلا توسط نهادی مانند بانک مرکزی و افزایش اختیارات آن امری ضروری تلقی می شود.