محمدسعید ایزدی در گفتگو با پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی گفت : طبق برنامه اجرایی مصوب در اجلاس، اقدامات و راهکارهای لازم برای پیشبرد برنامههای کشورها در دو سال آینده مشخص و به عنوان پیوند اصلی سند اجلاس به تصویب رسید.
وی درباره دستاوردهای سفر اخیر خود به هند جهت شرکت در اجلاس وزاری مسکن و شهرسازی در منطقه آسیا و اقیانوسیه، تحویل ریاست از کره جنوبی به هند را اولین و مهمترین اتفاق دوره ششم این اجلاس اعلام کرد و گفت: ایران نیز در این اجلاس مسئولیت کارگروه بهسازی مناطق نابسامان را برعهده داشت.
وی افزود : در کارگروه ما نیز تجارب بسیار خوبی از سوی کشورهای عراق، هند، کره جنوبی و اندونزی معرفی و مطرح شد و خواستار ایجاد کارگاه و معرفی این تجارب به مدیران شهری خود در داخل کشور شدیم تا اسناد تکمیلی مسیر برنامههای بهسازی کشور را از سایر کشورهای جهان به داخل انتقال دهیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه با تأکید بر اینکه کشورهای نام برده زمینههای مشترکی به لحاظ فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی با ما دارند ، گفت : مباحث و گفتگوهای به تدوین یک برنامه اجرایی منجر شو و پس از تحویل به هیئت رئیسه مورد تصویب قرار گرفت .
طبق این برنامه، اقدامات و راهکارهای لازم برای پیشبرد برنامههای کشورها در دو سال آینده مشخص و به عنوان پیوند اصلی سند اجلاس به تصویب رسید.
مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران همچنین از تصویب مسئولیت ایران برای برگزاری اجلاس هفتم خبر داد و گفت: تا کنون کشورهای هند، ایران، کره جنوبی، اندونزی از سال 2006 ریاست اجلاس را برعهده داشتند که ایران مجددا در دوره بعدی میزبانی آن را برعهده خواهد گرفت.
این مقام مسئول در اشاره به پخش فیلم دردناک نماینده کشور عراق از تخریبی که در طول چند سال اخیر در شهرهای این کشور به وجود آمده است ، گفت: عراق این بحران را به عنوان یک آسیب جدی در اجلاس مطرح و از سایر کشورهای عضو تقاضای کمک کرد چراکه این حادثه به دلیل نابسامانیهای موجود در کشورهای دیگر منطقه از جمله سوریه و یمن نیز دیده میشود.
ایزدی با تأکید براینکه این تجربه باید به عنوان یکی از اولویتهای نظام برنامهریزی شهری در صدر برنامهها قرار گیرد ، گفت : مسئله احداث کریدور شرق و تمایل بسیاری از کشورها از جمله هند و ژاپن برای ساخت آن از دیگر نکات مطرح شده در حاشیه این اجلاس بود و نیاز به ایجاد آن به طور محسوسی در منطقه احساس میشود.
معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه افزود: در حاشیه این اجلاس همچنین بازدیدی از دو تجربه هند تحت عنوان مرکز تحقیقات وابسته به وزارت مسکن این کشور و محلههای فقیرنشین دهلی نو در حوزه فعالیتهای شهرسازی داشتیم.
وی اضافه کرد: در مرکز تحقیقات شاهد الگوهایی از ساخت مسکن برای گروههای کم درآمد به شکل نمونه بودیم که در پارک فناوری این منطقه در اختیار افراد قرار گرفته بود.
همچنین در بازدید بعدی از محلههای فقیر نشینی عبور کردیم که بنیاد آقاخان بر روی آنها سرمایهگذاری کرده و اقدامات ارزشمندی ازجمله ساخت مدرسه، پارک بانوان، سرویسهای بهداشتی، تامین زیرساختها، مجموعه مذهبی، برگزاری برنامههای آموزشی و نرم افزاری، صندوقهای تأمین مالی خرد و بسیاری اقدامات دیگر در این محلات انجام داده بود که نشاندهنده تأثیر فراوان این طرحها بر کیفیت زندگی ساکنان است.