به گزارش
سایت زر، به نقل از خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا): دولت سرهنگ معمر قذافي در آخرين ماههاي حياتش كه تلاش مي كرد در برابر شورش فزاينده، بمبارانهاي ناتو و تحريمهاي مالي بين المللي مقاومت كند، به فروش ذخاير طلاي اين كشور توسل جست.
قسيم عزوز، رييس بانك مركزي جديد ليبي اظهار كرد دولت قذافي از معامله 29 تن طلا با كارگزاران محلي در ماه آوريل، بيش از يك ميليارد دلار كسب كرد و اين طلا احتمالا براي فروش مجدد به خارج از كشور برده شده است.
اين فروش كه به گفته مخالفان حكومت قذافي، باعث شد يك پنجم ذخاير طلاي كشور مصرف شود، تنگنايي را بارز مي كند كه قذافي با شدت گرفتن نبرد داخلي و تحريمهاي بين المللي با آن روبرو بوده است و از سوي ديگر اين پرسش را مطرح مي كند كه آيا وي از اين پول به طور مستقيم براي تامين هزينه جنگ استفاده كرده است يا خير.
به گفته جواهرفروشان ليبيايي، فروش فلزات ارزشمند دولت كه از ماه آوريل آغاز شده بود، تا پيروزي شورشيان در طرابلس در اواخر ماه ميلادي گذشته ادامه داشت.
به گفته آنها بانك مركزي ابتدا اقدام به فروش سكههاي 22 قيراطي كرده بود اما بعدها شمشهاي 12 كيلوگرمي عرضه ميكرد كه هر يك بيش از نيم ميليون دلار ارزش داشتند.
فروش طلا در حالي ادامه داشت كه شبكههاي تلويزيوني شورشيان و يكي از رهبران اسلامي طرابلس از مردم خواستند طلا خريداري نكنند.
ليبي 144 تن ذخاير طلايش را در داخل كشور نگهداري كرده است.