نایب رییس و عضو هیات مدیره اتحادیه تولیدكنندگان و صادركنندگان طلا، جواهر، نقره و سنگهای قیمتی ایران صبح امروز با تاكید بر اینكه با توجه به اهمیت طلا در این برهه از زمان و سرمایه گردشی كه در كشورها وجود دارد، بخش تولید مهمترین بخش است، گفت: طلا مربوط به یك قشر خاصی نیست. طلا و جواهرات تلفیق هنر و صنعت است كه به دست ایرانیان هشت هزار سال قدمت دارد.
منصور زندی با اشاره به اینكه در یك سال و نیم گذشته كه اتحادیه شكل گرفته، موفق به اخذ مجوز برگزاری نمایشگاه شده است، اظهار كرد: مشاركتكنندگان به خودباوری وسیع رسیده و با قدرت به خود كمك میكنند. دفعه اول كه غضنفری تولیدكنندگان را دید به آنها گفت كه بالاخره از زیرزمین بیرون آمدید، حال این نمایشگاه با توجه به تولیدات صادراتمحور شكل گرفته است.
منوچهر جنتی - رییس اتحادیه تولیدكنندگان و صادركنندگان صنایع دستی ایران، نیز گفت: طلا، جواهر و سنگهای قیمتی در جهان ارزش بالایی دارند و صادرات طلا و جواهرات در دنیا سومین گزینه است. تایلند در سه دهه گذشته سالانه 27 میلیارد دلار، هند سالانه 20 میلیارد دلار و تركیه سالانه 11 میلیارد دلار صادرات داشتهاند.
وی افزود: ما در كشور خود بالغ بر 100 نوع سنگ قیمتی و نیمهقیمتی داریم. گارنت سبز ما با زمرد ایتالیا برابری میكند و یاقوتی كه در همدان پیدا شده چهارمین سنگ قیمتی ما است.
جنتی تصریح كرد: كوآرتز كه دو هزار تومان قیمت دارد، پس از تراش به 50 هزار تومان میرسد و ارزش افزودهی بالایی دارد. در حال حاضر صادرات زیورآلات با كمترین حجم و بالاترین ارزش صورت میگیرد.
رییس اتحادیه تولیدكنندگان و صادركنندگان صنایع دستی ایران خاطر نشان كرد: دولت در حال حال متوجه شده كه این بخش بسیار مهم است. انتظار میرود كه در هفت تا هشت سال آینده، چهار تا پنج میلیارد دلار صادرات داشته باشیم.
حمید علیمردانی - نایب رییس انجمن صنفی كارفرمایی مدیران موسس آموزشگاههای آزاد طلا و جواهر استان تهران، نیز با تاكید بر لزوم آموزش گفت: اتحادیه بخش آموزش را فعالسازی كرده و فرهنگسازی میكنیم.
وی افزود: اولین اقدام در رودهند صورت گرفته و آنجا را به عنوان شهر طلا در نظر گرفتیم؛ به مردم بومی آنجا اعلام كردیم كه اتحادیه آموزش رایگان دارد، 450 نفر ثبتنام كردند و دورهی آشنایی طلا و جواهرات را برگزار كردیم.
او با اشاره به اینكه آموزشدیدگان از رودخانهها و كوههای دماوند سنگینهای قیمتی آوردند كه بعدا میشود رگههای آن را پیدا كرد، گفت: به این افراد روشها و نمونه كارها را نشان دادیم تا بتوانند كار ایرانی را با كار خارجی تشخیص دهند.
وی با اشاره به نمایشگاه طلا و جواهرات و تجهیزات وابسته گفت: امیدواریم كه دنیا بفهمد كه ایران میتواند تولید در حد ایتالیا و تركیه را داشته باشد. صنعت طلا و جواهرات در خونمان است، اما كشور تركیه و تایلند توانستند ظرف 20 سال با برنامهریزی حرفی برای گفتن داشته باشند.
اولین نمایشگاه بینالمللی صنایع و فنآوری طلا، جواهر، نقره و سنگهای قیمتی، كارگاهها، ماشینآلات و تجهیزات وابسته از 18 تا 21 بهمنماه سال جاری در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی برگزار میشود