کانسار طلاي گلوگاه

کانسار طلاي گلوگاه
اين کانسار در موقعيت´39 °53 الي ´50 °53 طول جغرافيايي و ´39 °36 الي ´43 °36 عرض جغرافيايي قرار گرفته است ...

- موقعيت جغرافيايي:

اين کانسار در موقعيت´39 °53 الي ´50 °53 طول جغرافيايي و ´39 °36 الي ´43 °36 عرض جغرافيايي قرار گرفته است.مسير ارتباطي آن از طريق شاهراه ساري_بهشهر_گرگان جاده آسفالته درجه چهار که گلوگاه را به رودخانه نکا در جنوب و در نهايت به دامغان متصل مي نمايد.

- زمين شناسي:

 شيست هاي گرگان شامل شيست هاي سريسيت دار، همراه با ميان لايه هايي از کوارتز و نيز سنگ هاي آهکي ،مارن،کنگلومرا،فيليت،دولوميت و لايه هاي آهکي دگرگون شده ميلونيتي که از نظر سني شامل کامبرين تا کربونيفر مي باشد.

شيست هاي گرگان براي اولين بار توسط tietze در سال 1977 شناسايي و معرفي گرديد.يکي از مشخصه هاي شيست هاي گرگان حضور مقادير بسيار زيادي بلورهاي پيريت است که به موازات لايه هاي شيستوزيته به طور کامل و مستقل از يکديگر شکل گرفته اند.

پيريت ها همزمان با تشکيل سنگ اوليه شيست که شامل شيل ،مارن و شيل هاي آهکي و احتمالاً توف و برخي سنگ هاي ولکانيکي در محيط احيا بوده اند بوجود آمده اند و اکثراً منشأ آلي دارند.فعاليتهاي دگرگوني صورت گرفته سبب تبديل واحدهاي رسوبي فوق الذکر به شيست گرديده است. تشکيلات شمشک بر روي شيست هاي گرگان قرار گرفته است و شامل سنگ هاي آواري ،مارن،ماسه سنگ،شيل هاي خاکستري و نقره اي رنگ و کنگلومرا با قلوه هاي گردشده کوارتز است.آهک هاي لار با مرز نامشخص روي تشکيلات شمشک قرار گرفته است.

- فعاليتهاي اکتشافي انجام شده:

1) نقشه زمين شناسي 100،000 :1 بهشهر

(2 نقشه زمين شناسي و اکتشافات ژئوشيميايي جنوب بهشهر توسط شرکت پيچاپ کاوش در سال 1381 که نتايج حاصل از اين گزارش براي معرفي محدوده جنوب گلوگاه جهت ادامه اکتشاف است.

(3 اکتشافات تيتانيوم و زيرکونيوم در محور شيست هاي سبز گرگان توسط سازمان زمين شناسي(س.کوثري، م.ج.شمسا،1365)

4) اکتشافات تيتانيوم و زيرکونيوم مراحل استان مازندران توسط سازمان زمين شناسي(ف.آزرم،1365(

منبع خبر: پایگاه ملی داده ها
  ۲ خرداد ۱۳۸۸ ساعت ۴:۵۶:۱ قبل از ظهر
شما اولین نفری باشید که نظر میدهد

 همین حالا نظر خود را ثبت کنید:

نتایج یافت شده: 0 مورد