بهرام سبحانی فولاد را قطب اقتصاد کشور دانست و افزود: این شرکت از زمان راهاندازی تاکنون حدود۹۰ میلیون تنفولاد خام به ارزش ۴۰ میلیارد دلار تولید کرده که نشان میدهد توانسته است نقش موثری در تولید ناخالص ملی و اشتغال کشور ایفا کند.
وی با اشاره به اینکه فولاد مبارکهبهطور مستقیم و غیرمستقیم زمینه اشتغال بیش از ۳۰۰ هزار نفر را ایجاد کرده است، گفت: فولاد مبارکه به مثابه درخت تنومندی است که ریشهها، شاخهها و برگهایش به همه جا کشیده شده است. به بیان دیگر تولید فولاد، زنجیره گستردهای است که چند هزار نفر در معادن وظیفه تأمین مواد اولیه و سنگ آهن آن را به عهده دارند.به گفته وی، چند هزار دستگاه کامیون و واگن حمل مواد اولیه و توزیع محصولات فولاد مبارکه را به عهده دارند. چندهزار نفر نیز در کارگاههای مختلف پایین دست و بالادست این شرکت قطعه، مواد نسوز و مصرفی مورد نیاز فولادسازی را تولید و تامین کرده یا در پایین دست از ورق فولاد مبارکه در شرکتهای خود استفاده میکنند.
مدیرعامل فولاد مبارکه، طرح گندلهسازی ۵ میلیون تنی در منطقه معدنی سنگان، بهرهبرداری از واحد احیای مستقیم فولاد سفید دشت، آغاز عملیات احداث فولادسازی فولاد سفید دشت، ورق گالوانیزه فولاد کاشان، افزایش ظرفیت 5/ 1میلیون تنی فولاد هرمزگان و رسیدن ظرفیت شرکت به ۳ میلیون تن، افزایش ظرفیت مجتمع فولاد سبا و رسیدن به 5/ 1میلیون تن ظرفیت را از نمونه طرحهای توسعه به بهرهبرداری رسیده یا در حال اجرای گروه فولاد مبارکه نام برد.وی با تاکید بر اینکه ظرفیت کنونی فولاد مبارکه بدون احتساب توسعه فولاد هرمزگان و فولاد سفید دشت، 5/ 9میلیون تن است، گفت: با راهاندازی طرحهای توسعه تا پایان سال این ظرفیت به 3/ 10 میلیون تن ارتقا مییابد.سبحانی افزود: براساس برآوردهای به عمل آمده، میزان تولید فولاد کشور تا پایان سال جاری به ۱۸ میلیون تن خواهد رسید که با توجه به عملکرد فولاد مبارکه، سهم این شرکت در میان شرکتهای بزرگ همچنان بیش از ۵۰ درصد خواهد بود؛ اتفاقی که مسوولیت شرکت را سنگین تر میکند. بنابراین باید به لحاظ تولید محصولات کمی و کیفی و اجرای طرحهای توسعه با قوت بیشتری گام برداریم.