سیدبهاءالدین حسینی، با اشاره به شرایط اقتصادی کشورهای اروپایی و آمریکا پس از وقوع بحران مالی اظهار داشت: پس ورشکستگی موسسات مالی آمریکا که صندوقهای بازنشستگی و سرمایهگذاری و تامین اجتماعی در دنیا اوراق این موسسات را خریداری کرده بودند، ترجیح دادند به جای خرید ارز اقدام به خرید طلا کنند.
وی افزود: این اتفاق با رشد بالای اقتصادی چین و تقاضای زیاد این کشور برای نفت و طلا مصادف شد که در نتیجه قیمت طلا افزایش یافت.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: بعد از افزایش قیمت در بازار آمریکا و دنیا آرامشی حاکم شد، اما پس از مدتی کسانی که پول خود را به طلا تبدیل کرده بودند اقدام به تبادل آن با دلار کردند.
وی با بیان اینکه برای سرمایهگذاری نیاز به ارز وجود دارد، گفت: با توجه به اینکه برای سرمایهگذاری نمیتوان از طلا استفاده کرد شرکتهای سرمایهگذاری برای افزایش سرمایهگذاری خود اقدام به فروش طلا و دریافت ارز و دلار کردند.
حسینی هاشمی گفت: در همان زمان قیمت طلا در حال افزایش بود و بخشی از منابع به سمت خرید سایر ارزها از جمله فرانک سوئیس رفت که موجب افزایش شدید قیمت آن شد.
وی با اشاره به شرایط فعلی اقتصاد جهان بیان کرد: هماکنون یک انسجامی در دنیا به وجود آمده است،برخی از موسسات ورشکسته شده و برخی دیگر که امکان ادامه فعالیت داشتند کمک مالی دریافتکردند و بخشی از طلای ذخیره شده توسط موسسات به دلیل جمعآوری ارز و سرمایهگذاری به بازار عرضه شد که موجب رشد بالای عرضه طلا شد.
*تاثیر سیاست کنترل رشد اقتصادی چین بر کاهش تقاضای طلا و نفت
این کارشناس اقتصادی افزود: همچنین چین تصمیم به کنترل رشد اقتصادی خود گرفت و مقداری از تراز پرداختها را به نفع سایر کشورها کاهش داد و در کنار سایر اقدامات در جهت کنترل رشد نرخ اقتصادی،سبب کاهش تقاضای نفت و طلا توسط این کشور شد.
وی با اشاره به تغییرات سیاسی در کشورهای اروپایی، گفت: با توجه به روی کار آمدن احزاب سوسیالیست در برخی کشورهای اروپایی از جمله فرانسه این دیدگاه وجود دارد که دولتهای سوسیالیست توجه بیشتری به عدالت اجتماعی دارند و به همین دلیل ممکن است سرمایهگذاری و رشد اقتصادی ناحیه یورو کاهش یابد.
وی تصریح کرد: همه این شرایط و اقدامات منجر به کاهش رشد اقتصادی میشود که همین عاملی در جهت کاهش قیمت طلا و شاخصهای بورس شد.
برای اطلاع از آخرین اخبار بازار طلا و سکه در ایمیل خود، در خبرنامه سایت زر عضو شوید.