بزرگان پتروشیمی در محاصره دو عامل

بزرگان پتروشیمی در محاصره دو عامل
بدون شک سال 2016 یکی از متلاطم‌ترین و مهم‌ترین‌ سال‌ها در دوران مدرن نه تنها از حیث تحولات صورت گرفته در عرصه جهانی، بلکه در صنعت پتروشیمی محسوب می‌شود.

رای مردم بریتانیا به خروج این کشور از اتحادیه اروپا و پیروزیدونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده آمریکا دو رویداد مهمی بودند که کارشناسان معتقدند برای درک تاثیرات احتمالی آنها بر صنایع شیمیایی و پتروشیمی جهان باید مدت بیشتری انتظار کشید.

ادغام‌ها و خرید و فروش‌های بزرگ

در حال حاضر تحولات بزرگی در صنایع شیمیایی جهان در جریان است که از جمله می‌توان به سه طرح بزرگ ادغام، خرید و فروش به ارزش 200 میلیارد دلار، اشاره کرد. پروژه‌هایی که هم اکنون در دست تکمیل هستند. طرح خرید شرکت آمریکایی Monsanto از سوی شرکت صنایع شیمیایی بایر (Bayer) آلمان، فروش شرکت سینگنتا (Syngenta) سوئیس به شرکت شیمیایی ملی چین موسوم به کم‌چاینا (ChemChina) و پروژه ادغام شرکت‌های صنایع شیمیایی آمریکایی دوپون (DuPont) و شرکت داو (Dow) که انتظار می‌رود در سال 2017 میلادی تکمیل شوند؛ از جمله طرح‌هایی هستند که پیش‌بینی می‌شود چشم‌انداز صنایع شیمیایی و پتروشیمی جهان را کاملا متحول سازند.

عملکرد مالی شرکت‌های اروپایی در سال 2016 میلادی

نگاهی به عملکرد مالی شرکت‌های پتروشیمی و صنایع شیمیایی اروپا در سه ماه‌سوم سال گذشته میلادی آینده روشن و امید‌بخشی را برای سال 2017 نوید نمی‌دهد.سود خالص شرکت باسف (BASF) به‌عنوان بزرگ‌ترین شرکت صنایع شیمیایی جهان و یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های پتروشیمی در سه ماه‌ سوم سال 2016 در مقایسه با مدت مشابه سال پیش از آن 27 درصد افت کرد. میزان فروش این شرکت نیز در همین مدت 20 درصد کاهش یافت.از طرفی سود خالص شرکت کووسترو (Covestro) با رشد 9/ 61 درصدی در سه ماه‌ سوم سال گذشته میلادی نسبت به مدت مشابه سال 2015 به 259 میلیون یورو رسید. با این حال کارشناسان نسبت به انعطاف‌پذیری این شرکت در شرایط سخت بازار تردید دارند.

برخی از تحلیلگران بر این باورند که شرکت کووسترو در سال 2016 میلادی با بهره‌وری از هزینه‌های پایین خرید مواد خام (raw materials) و به تعویق افتادن راه‌اندازی طرح‌های توسعه‌ای رقبای خود توانست سود قابل ملاحظه‌ای کسب کند. با این حال انتظار می‌رود به دنبال افزایش قابل ملاحظه قیمت مواد اولیه که از اواسط سال گذشته میلادی روندی صعودی را آغاز کرده است و با بهره‌برداری از ظرفیت‌های تازه افزوده شده چالش‌های مهمی پیش روی این شرکت قرار گیرد.

نتایج عملکرد سه ماهه سوم 2016 شرکت هلندی AkzoNobel که در زمینه تولید محصولات شیمیایی و پتروشیمی ویژه فعالیت دارد نیز چندان رضایت‌بخش نبود. اگر‌چه سود خالص این شرکت نسبت به مدت مشابه سال 2015 بدون تغییر باقی ماند؛ با این حال میزان فروش AkzoNobel چهار درصد افت داشت. به نظر می‌رسد در حال حاضر اکثر شرکت‌های اروپایی با مشکل افزایش قیمت‌های مواد خام دست و پنجه نرم می‌کنند.

در سال 2016 شاهد قیمت‌های پایین نفت‌خام تحت تاثیر مازاد عرضه بودیم. مشکلی که کشورهای عضو اوپکرا بر آن داشت تا به کاهش سطح تولید خود روی بیاورند. در این شرایط شرکت‌های بزرگ نفتی نظیر شل و بی‌پی (BP) تلاش کردند تا با تقویت شاخه پتروشیمی خود، نتایج عملکرد مالی‌شان را بهبود بخشند.شاخه پتروشیمی شرکت بی‌پی در سه ماه‌سوم سال 2016 میلادی با برخورداری از پایین بودن نسبی هزینه خوراک توانست درآمد پیش از بهره و مالیات (before interest and tax) معادل 78 میلیون دلار را ثبت کند. این رقم بیش از دو برابر درآمد ثبت شده در مدت مشابه سال 2015 میلادی محسوب می‌شود. از طرفی شرکت شل کمیکال نیز با بهبود 2 درصدی عملکرد مالی خود در همین مدت نسبت به سال 2015، درآمد سه ماهه سوم سال 2016 خود را به 542 میلیون دلار رساند.

منبع خبر: دنیای اقتصاد
  ۱۳ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۷:۸:۵۰ قبل از ظهر
برچسب ها:
شما اولین نفری باشید که نظر میدهد

 همین حالا نظر خود را ثبت کنید:

نتایج یافت شده: 0 مورد