«مهدی کرباسیان» روز دوشنبه در دیدار « ریچارد بولت » وزیر توسعه اقتصادی، کار، حمل و نقل و صنایع ایالت ویکتوریا استرالیا با وی در سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) افزود: ایران علاقه مند به استفاده از ظرفیت های استرالیا در بخش های آموزش، فناوری و تحقیقات در رابطه با معدن است.
کرباسیان اظهار کرد: استرالیا و ایران هر دو از نظر معدنی غنی هستند و ایران مایل است از تجربیات و دانش استرالیا در بخش های مختلف معدن بهره ببرد.
وی گفت: ایران به دانش و فناوری های نوین برای مکانیزه کردن معادن و همکاری های تحقیقاتی و آموزشی با کشوری مانند استرالیا برای توسعه بخش معدن نیاز دارد.
رییس هیات عامل سازمان ایمیدرو توضیح داد: ایران سه میلیارد تن ذخیره قطعی سنگ آهن و ذخایر قطعی زغالسنگ بالغ بر 1.2 میلیارد تن است و به تازگی ظرفیتی بالغ بر 50 تن به ذخیره قطعی 320 تنی طلای کشور افزوده شده است.
کرباسیان تاکید کرد: پیشنهادهای مختلفی از کشورهای کانادا و آفریقای جنوبی برای همکاری در بخش معدن دریافت شده، اما به دلیل تجربه و دانش استرالیا در این بخش، تمایل به همکاری با این کشور بیشتر است.
این مقام مسئول پیشنهاد کرد: ایران واسترالیا با توجه به قابلیت های زیاد همکاری در بخش معدن، کارگروهی از هر دو طرف برای شناخت بیشتر موقعیت ها و جمع آوری اطلاعات مورد نیاز تشکیل، تا زمینه های همکاری در چارچوب سرمایه گذاری های مشترک فراهم شود.
کرباسیان همچنین، مساله مدیریت آب و جلوگیری از هدر رفت آن در بخش معدن را از نیازهای فوری این بخش دانست و گفت: ایران به دلیل محدودیت منابع آب نیازمند تغییر سیستم استفاده از آب در بخش معدن و استفاده بهینه از منابع آب است.
معاون وزیر توسعه اقتصادی، کار، حمل و نقل و صنایع ایالت ویکتوریا استرالیا گفت: این ایالت پتانسیل همکاری گسترده با ایران در بخش معدن به لحاظ مهارت، فناوری، آموزش را دارد.
«ریچارد بولت»* افزود: دو سال گذشته در حوزه های پیمانکاری و مشاوره، همکاری نزدیکی میان شرکت های استرالیایی و سازمان ایمیدرو شکل گرفته است که امیدواریم این همکاری ها گسترش یافته و به امضای تفاهمنامه های همکاری بیانجامد.
براساس ذخایر شناسایی شده، ایران برخوردار از 57 میلیارد تن ماده معدنی است که از این رقم حدود 37 میلیارد تن ذخیره قطعی و بقیه احتمالی است، علاوه براین میزان ذخیره شناسایی شده سنگ آهن به رقم 5.1 میلیارد تن رسیده که از این رقم بیش از سه میلیارد تن ذخیره قطعی و بقیه احتمالی است.