در شرایطی سایتهای مرکزی دو خودروساز بزرگ کشور شرایط چندان مناسبی در تولید ندارند که سایتهای شهرستانی نیز با افت تیراژ مواجه شدهاند. طبق آمارهای ارائه شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، دو خودروساز بزرگ کشور در حالحاضر هفت سایت شهرستانی فعال دارند که تولید در این سایتها طی هشت ماهه گذشته با افت ۲۲ درصدی همراه شده است.
در شرایطی سایتهای مرکزی دو خودروساز بزرگ کشور شرایط چندان مناسبی در تولید ندارند که سایتهای شهرستانی نیز با افت تیراژ مواجه شدهاند. طبق آمارهای ارائه شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، دو خودروساز بزرگ کشور در حالحاضر هفت سایت شهرستانی فعال دارند که تولید در این سایتها طی هشت ماهه گذشته با افت ۲۲ درصدی همراه شده است. براساس این آمار، ایرانخودرو و سایپا در سایتهای شهرستانی خود تا پایان آبان ۹۷، در مجموع ۲۳۰ هزار و ۸۴۲ دستگاه از انواع محصولات را تولید کردند. این در حالی است که طی مدت زمان مشابه در سالجاری این شرکتها با افت ۲۲ درصدی تولید تنها توانستهاند ۱۸۰ هزار و ۳۲ دستگاه از محصولات خود را نهایی و به بازار عرضه کنند.
نگاهی به لیست سایتهای شهرستانی ایرانخودرو و سایپا گویای این است که از مجموع ۷ سایت شهرستانی خودروسازان، ۶ سایت متعلق به شرکت ایرانخودرو است و نارنجیپوشان جاده مخصوص تنها با سایت سایپا کاشان در این لیست حضور دارند. بنابراین سهم ایرانخودروییها از تولید در سایتهای شهرستان طی بازه زمانی ذکرشده در سال جاری، ۱۱۴ هزار و ۳۳۲ دستگاه بوده است. این آمار تا پایان هشتمین ماه سال ۹۸، گویای افت ۴/ ۲۹ درصدی به نسبت سال گذشته است. ۶سایت شهرستانی آبیپوشان جاده مخصوص طی مدت زمان ذکر شده در سال گذشته در مجموع توانسته بودند ۱۶۱ هزار و ۹۳۷ دستگاه خودرو تولید کنند. آمار تولید ایرانخودروهایی در سایت خراسان این خودروساز، گویای افت ۶/ ۲۶ درصدی تا پایان آبان سالجاری به نسبت مدت مشابه در سال گذشته است. آبیپوشان خراسان در سالجاری ۴۹ هزار و ۲۴۵ دستگاه پژو ۴۰۵ انژکتوری، پژو ۴۰۵ دوگانهسوز و هایما را در خطوط تولید خود نهایی کردند. در حالی که در سال گذشته تا پایان هشتمین ماه، آنها توانسته بودند ۶۷ هزار و ۱۶۱ دستگاه از انواع محصولات نام برده شده را تولید کنند.
سایت این خودروساز در تبریز نیز در مدت زمان ذکر شده با افت تولید همراه بوده است. ایرانخودروییها در سایت تبریز توانسته بودند تا پایان آبان ماه سال گذشته، ۴۰ هزار و ۲۱ دستگاه سمند و سمند دوگانهسوز تولید کنند. این در شرایطی است که نمودار تولید این خودروساز تا پایان آبان ۹۸ با تولید ۲۴ هزار و ۸۵۳ دستگاه نشاندهنده افت ۹/ ۳۷ درصدی است. سایت شمالی ایرانخودرو نیز تا پایان آبان ۹۷ توانسته بود، ۲۰ هزار و ۵۲۴ دستگاه پژوپارسمعمولی تولید کند. اما این سایت با افت ۶/ ۲۸ درصدی در سالجاری تنها توانسته، ۱۴ هزار و ۶۴۶ دستگاه از این خودرو را در خطوط تولید خود نهایی کند. ایرانخودروی فارس بهعنوان جنوبیترین سایت این شرکت خودروساز، طی هشت ماهه سال ۹۷ توانسته بود، ۱۰ هزار و ۴۶۸ دستگاه پژوپارسمعمولی تولید کند. بررسی آمار تولید این سایت ایرانخودرو در استان فارس نیز گویای افت ۴/ ۱۷ درصدی در بازه ذکر شده سال ۹۸ در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته است. این سایت امسال توانسته ۸ هزار و ۶۳۹ دستگاه پژو پارس معمولی را در خطوط تولید خود تکمیل کند.
آمار سایت غربی ایرانخودرو یعنی سایت کرمانشاه نیز که به تولید پژوپارسمعمولی مشغول است، حکایت از افت تولید ۲/ ۱۵ درصدی دارد. این سایت توانسته بود در پایان هشتمین ماه در سال ۹۷، در مجموع ۱۴ هزار و ۵۴ دستگاه پژوپارسمعمولی تولید کند. اما این تعداد با میزان افت ذکرشده در سال ۹۸ به ۱۱ هزار و ۹۱۰ دستگاه رسیده است. اتومبیلسازی فردا که به نوعی سایت خصوصی این خودروساز محسوب میشود و مدیریتش را بخش خصوصی بر عهده دارد، افت ۴۸ درصدی را در بازه زمانی ذکر شده به نام خود ثبت کرده است.این سایت که در استان سمنان قرار دارد، تا پایان دومین ماه از فصل پاییز ۹۷ توانسته بود، ۹ هزار و ۹۰۷ دستگاه پژوپارس معمولی و پژوپارس دوگانهسوز را در خطوط تولید خود نهایی کند. اما این عدد در بازه زمانی ذکر شده در سال ۹۸ به ۵ هزار و ۳۹ دستگاه رسیده است. حال سری به تنها سایت شهرستانی گروه خودروسازی سایپا میزنیم که در کاشان قرار دارد.سایت سایپا کاشان تا پایان آبان ۹۷ توانسته بود ۶۸ هزار و ۹۰۵ دستگاه پراید، چانگان، تیبا و تیبا دوگانهسوز را در خطوط تولید خود نهایی کند. اما این تعداد در سالجاری با افت ۶/ ۴ درصدی به ۶۵ هزار و ۷۰۰ دستگاه خودرو رسیده است.