محمد العمودی، ثروتمند‌ترین فرد اتیوپی

محمد العمودی، ثروتمند‌ترین فرد اتیوپی
شیخ محمدحسین علی العمودی، فرد سرشناس عربی – اتیوپیایی در زمینه کسب و کار، با ثروت 9 میلیارد دلار، ثروتمند‌ترین فرد اتیوپی و چهل‌و‌سومین فرد ثروتمند جهان است.
شیخ محمدحسین علی العمودی، فرد سرشناس عربی – اتیوپیایی در زمینه کسب و کار، با ثروت 9 میلیارد دلار، ثروتمند‌ترین فرد اتیوپی و چهل‌و‌سومین فرد ثروتمند جهان است.
او ثروت خود را نه تنها از تجارت نفت، بلکه از صنایعی چون استخراج مواد کانی، کشاورزی، هتلداری، بیمارستان‌ها، مدیریت مالی و غیره به دست آورده است.
محمد العمودی، متولد 21 جولای سال 1946 در شهر دسی در اتیوپی می‌باشد، اما در ولدیا رشد کرده است. پدر العمودی اهل یمن و مادرش فردی اتیوپیایی بود. خانواده العمودی در سال 1965 به عربستان مهاجرت کرده و شهروند این کشور شدند. وی یکی از ثروتمندترین افراد در دنیای عرب و درميان افراد غير سفيد پوست است. محمد العمودی ثروت خود را قبل از سرمایه‌گذاری روی بخش انرژی، از ساخت‌و‌ساز و مبادلات املاک کسب کرده است. وی سپس پالایشگاه‌های نفتی‌ای در سوئد و مراکش خرید. گفته می‌شود العمودی بزرگ‌ترین سرمایه‌گذار خارجی در سوئد و اتیوپی است. او سرمایه‌گذاری در سوئد را در سال 1974 شروع کرد و در حال حاضر، مالک شرکت نفتی اسونسکا (که فعالیت‌های زیادی در سال 2008 در گینه بيسائو، نيجريه و آنگولا انجام داده است) و پالایشگاه سوئدی پریم است. شرکت پریم دارای 530 ایستگاه پمپ بنزین در سوئد است. پریم همچنین دارای دو پالایشگاه پریمراف گاته بورگ(در شهر كوتنبرگ)و پریمراف لیزکیل است که در مجموع، سالانه 15 میلیون تن نفت خام را پالایش می‌کنند. بازگشت سرمایه شرکت پریم در سال 2004 بیش از 40 میلیارد کرون سوئد بوده است. این شرکت بیش از 4000 کارمند دارد.
محمد العمودی بیش از 2 میلیارد دلار در سازمان‌های اتیوپیایی، از هتل (وی مالک هتل آدیس شرایتون است) تا پروژه‌های ساختمانی مختلف، سرمایه‌گذاری کرده است.
سهم زیادی از کسب و کار محمد العمودی در دو نوع شرکت‌های سرمایه‌گذاری و عملیاتی، گروه کورال پترولیوم (CPH) و MIDROC (شرکت‌های توسعه تحقیقات و سازماندهی بین المللی محمد) که وی مالک و مدیر آن‌ها است، می‌شود. بیش از 40000 کارمند در این شرکت‌ها برای العمودی مشغول به کار هستند. MIDROC که خانواده العمودی مالک 98 درصد آن است در سال 1998 راه‌اندازی شد. این شرکت در 10 سال نخست فعالیت خود درآمدی در حدود 466میلیون دلار حاصل کرده بود. این شرکت در حال حاضر به شکل جهانی در خاورمیانه، اروپا و آفریقا و با بیش از 70000 کارمند از ملیت‌های مختلف، فعالیت می‌کند. حوزه‌های متنوع فعالیت شرکت شامل مهندسی و ساخت، تولید مواد نفتی، ساخت و تولید، توریسم، مبادلات املاک، خدمات صنعتی و تجارت می‌باشد. فعالیت‌های این شرکت در حوزه نفتی شامل اکتشاف و استخراج، پالایش و توزیع مواد و محصولات نفتی است. پرتفولیوی شرکت صنایع متعددی مثل صنایع غذایی، بیوپزشکی، فلزات و بسیاری صنایع دیگر را دربرمی‌گیرد.
شرکت کورال پترولیوم (CPH) در سال 1999 کنترل پالایش و فروش نفت در مراکش را به دست خود گرفت. این کار با ادغام دو شرکت پالایش نفت این کشور که CPH مالک بیشتر سهامشان از سال 1997 بود، انجام شد. این دو شرکت، شرکت‌های نفتی سمیر و SCP بودند.
العمودی مالک پالایشگاه سمیر در مراکش نیز می‌باشد. وی مالک دارایی‌های زیادی در سرتاسر جهان شامل قلعه ای در هکالمساند در سوئد، جایی که MIDROC در آن واقع است، می‌باشد.برخی معتقدند که العمودی به کسب و کاری انحصاری در بازار اتیوپی دست یافته است، اما به نظر می‌رسد افراد ثروتمند دیگری در اتیوپی هستند که شرکت‌های او را به چالش کشیده‌اند. مدیرعامل شرکت گریما، شرکت هواپیمایی اتیوپی، به‌رغم باختن مزایده‌هایی به العمودی همواره اظهار داشته که کسب و کار العمودی یک رقابت سالم است و رقابت و رشد برای همه خوب است.
العمودی از دانشگاه آدیس آبابا در اتیوپی دکترای افتخاری فلسفه و همچنین نشان لیاقت ستاره قطبی سوئد را از سوی پادشاه کارل گوستاف دریافت کرده است. وی به خاطر فعالیت‌های بشردوستانه‌اش در اتیوپی شهرت دارد و تاکنون مبالغ زیادی به بنیادهای خیریه، بیمارستان‌ها و NGOها در اتیوپی اهدا کرده است. او بسیار به اتیوپی، به ویژه در اشتغالزایی و ایجاد ظرفیت‌های تولیدی، متعهد است. محمد العمودی بیش از 20 میلیون دلار در سال 2007 برای مبارزه با ایدز در اتیوپی اهدا کرده است.
تاليف و ترجمه: الهام جوادی

- مقالات مرتبط:
منبع خبر: دنیای اقتصاد
  ۶ بهمن ۱۳۸۹ ساعت ۱۰:۳۱:۱ قبل از ظهر
شما اولین نفری باشید که نظر میدهد

 همین حالا نظر خود را ثبت کنید:

نتایج یافت شده: 0 مورد